Forskjell mellom versjoner av «Guren, Helga»

Fra Moss byleksikon
Hopp til navigeringHopp til søk
m (Én revisjon er importert)
 
Linje 1: Linje 1:
 
'''Helga Guren''' (1986- ) er en norsk skuespiller. Hun vokste opp på Vestre Kure i Rygge og tok eksamen ved musikklinja ved [[Kirkeparken videregående skole]] i 2005.  
 
'''Helga Guren''' (1986- ) er en norsk skuespiller. Hun vokste opp på Vestre Kure i Rygge og tok eksamen ved musikklinja ved [[Kirkeparken videregående skole]] i 2005.  
  
Hun slo igjennom lokalt i revygruppa [[A.P.P.L.A.U.S.]] , bl.a. som Maria i West Side Story, og kom inn på Statens Teaterhøyskole rett fra vgs. Hun har hatt roller ved Riksteatret, Hålogaland teater og Det Norske Teater, i tillegg til en rekke roller ved Rogaland Teater, der hun er fast siden 2019. Helga Guren har der bl.a. spilt i Kaizers Orkestra-stykket ''Sonny'', Nora i ''Et dukkehjem'', Hedda i ''Hedda Gabler'' og tittelrollen i ''Nattergalen''.
+
Hun slo igjennom lokalt i revygruppa [[A.P.P.L.A.U.S.]] , bl.a. som Maria i West Side Story, og kom inn på Statens Teaterhøyskole rett fra vgs. Hun har hatt roller ved Riksteatret, Hålogaland teater og Det Norske Teater, i tillegg til en rekke roller ved Rogaland Teater, der hun er fast ansatt siden 2019. Helga Guren har der bl.a. spilt i Kaizers Orkestra-stykket ''Sonny'', Nora i ''Et dukkehjem'', Hedda i ''Hedda Gabler'' og tittelrollen i ''Nattergalen''.
  
Guren har vunnet flere priser, i 2016 vant hun Kanonprisen for beste birolle som Hanne i Rosemary av Sara Johnsen, og i 2019 vant hun Heddaprisen som beste kvinnelige skuespiller for rollen som protagonisten i ''Dritt'' / ''La Merda''. Hun har også spilt i flere filmer, bl.a. som Den rødhårede i ''Vann over ild'' i (2018), Maria i ''Home for Christmas'' for Netflix i 2019 og Helga i ''22. juli'' i 2020.  
+
Guren har vunnet flere priser, i 2016 vant hun Kanonprisen for beste birolle som Hanne i Rosemary av Sara Johnsen, og i 2019 vant hun Heddaprisen som beste kvinnelige skuespiller for rollen som protagonisten i ''Dritt'' / ''La Merda''. Hun har også spilt i flere filmer, bl.a. som Den rødhårede i ''Vann over ild'' i (2018), Maria i ''Home for Christmas'' for Netflix i 2019 og 2020 og Helga i ''22. juli'' i 2020.  
  
 
Helga Guren er også styremedlem i Norsk Skuespillerforbund (2016 - d.d)
 
Helga Guren er også styremedlem i Norsk Skuespillerforbund (2016 - d.d)

Nåværende revisjon fra 2. feb. 2021 kl. 13:08

Helga Guren (1986- ) er en norsk skuespiller. Hun vokste opp på Vestre Kure i Rygge og tok eksamen ved musikklinja ved Kirkeparken videregående skole i 2005.

Hun slo igjennom lokalt i revygruppa A.P.P.L.A.U.S. , bl.a. som Maria i West Side Story, og kom inn på Statens Teaterhøyskole rett fra vgs. Hun har hatt roller ved Riksteatret, Hålogaland teater og Det Norske Teater, i tillegg til en rekke roller ved Rogaland Teater, der hun er fast ansatt siden 2019. Helga Guren har der bl.a. spilt i Kaizers Orkestra-stykket Sonny, Nora i Et dukkehjem, Hedda i Hedda Gabler og tittelrollen i Nattergalen.

Guren har vunnet flere priser, i 2016 vant hun Kanonprisen for beste birolle som Hanne i Rosemary av Sara Johnsen, og i 2019 vant hun Heddaprisen som beste kvinnelige skuespiller for rollen som protagonisten i Dritt / La Merda. Hun har også spilt i flere filmer, bl.a. som Den rødhårede i Vann over ild i (2018), Maria i Home for Christmas for Netflix i 2019 og 2020 og Helga i 22. juli i 2020.

Helga Guren er også styremedlem i Norsk Skuespillerforbund (2016 - d.d)

Hun er kusine med tenorsaksofonisten Hanna Paulsberg.


Kilde:

  • Wikipedia-artikkel om Helga GurenArtikkelen er skrevet av Jørgen Ludvigsen (JL)