Forskjell mellom versjoner av «Høyda»

Fra Moss byleksikon
Hopp til navigeringHopp til søk
 
(Én mellomliggende revisjon av samme bruker vises ikke)
Linje 1: Linje 1:
 
'''Høyda''', bolig- og næringsområde i Moss.
 
'''Høyda''', bolig- og næringsområde i Moss.
  
Området har vært avsatt til plasskrevende næring og utviklet seg til å bli det største handelsområdet i regionen. Kommunegrensen før kommunesammenslåingen mellom Moss og Rygge i 2020 gikk midt i [[Varnaveien]], og Moss og Rygge kaptes om å bygge ut næringsområder på hver sin side av grensen. I de senere år er det også bygget store boligblokker her på tomter hvor det tidligere har vært industri. Og flere boligblokker er på gang.
+
Området har vært avsatt til plasskrevende næring og utviklet seg til å bli det største handelsområdet i regionen. Kommunegrensen før kommunesammenslåingen mellom Moss og Rygge i 2020 gikk midt i [[Varnaveien]], og Moss og Rygge kaptes om å bygge ut næringsområder på hver sin side av grensen. I de senere år er det også bygget store boligblokker her på tomter hvor det tidligere har vært industri. Og flere boligblokker er på gang. Ifølge den siste kommunedelplanen kan det bygges inntil 2000 nye boliger i området, hovedsakelig på tidligere industriområder.
 +
 
 +
Det egentlige Høyda er området mellom [[Høydaveien]] og [[Ryggeveien]]. Høyda har navnet sitt etter Høiden gård, som ble utskilt fra Dilling Vestre i 1835. Gården lå på samme sted som parkeringsplassen til handelsbygget i [[Varnaveien]] 43 F (ROM-senteret). Tuntreet til Høyden/Høyda gård er det eneste minnet om gården, det står fortsatt vest for bygget, ved Ryggeveien.
  
Høyda har navnet sitt etter Høyda gård, som ble utskilt fra Dilling Vestre i 1835. Gården lå på samme sted som parkeringsplassen til handelsbygget i [[Varnaveien]] 43 F (ROM-senteret). Tuntreet til Høyden/Høyda gård er det eneste minnet om gården, det står fortsatt vest for bygget, ved Ryggeveien
 
  
  

Nåværende revisjon fra 26. jun. 2022 kl. 14:03

Høyda, bolig- og næringsområde i Moss.

Området har vært avsatt til plasskrevende næring og utviklet seg til å bli det største handelsområdet i regionen. Kommunegrensen før kommunesammenslåingen mellom Moss og Rygge i 2020 gikk midt i Varnaveien, og Moss og Rygge kaptes om å bygge ut næringsområder på hver sin side av grensen. I de senere år er det også bygget store boligblokker her på tomter hvor det tidligere har vært industri. Og flere boligblokker er på gang. Ifølge den siste kommunedelplanen kan det bygges inntil 2000 nye boliger i området, hovedsakelig på tidligere industriområder.

Det egentlige Høyda er området mellom Høydaveien og Ryggeveien. Høyda har navnet sitt etter Høiden gård, som ble utskilt fra Dilling Vestre i 1835. Gården lå på samme sted som parkeringsplassen til handelsbygget i Varnaveien 43 F (ROM-senteret). Tuntreet til Høyden/Høyda gård er det eneste minnet om gården, det står fortsatt vest for bygget, ved Ryggeveien.Kilder:

  • Kommuneplanen for Nye Moss
  • Arnulf Johannessen
Artikkelen er skrevet av: Elisabeth Vogt (EV)