Forskjell mellom versjoner av «Hansen, Helly J.»

Fra Moss byleksikon
Hopp til navigeringHopp til søk
Linje 1: Linje 1:
'''Helly Juell Hansen'''1840 - 1914, etablerte firmaet Helly-Hansen. Han gikk til sjøss som 15-åring og steg i gradene, 25 år gammel fikk han sertifikat som skipsfører og ble skipperborger av Moss. Om vinteren når båtene lå i land drev han en liten navigasjonsskole. Etter hvert begynte han å eksperimentere med produksjon av oljeklær. Hans kone Margrethe sydde prøver, og Helly Juell sto selv i bryggerhuset og oljet dem.  Plaggene ble så etterspurt at han våget å etsblere en forretning i 1877. Forretningen ble en suksess. Se også [[Helly-Hansen]].
+
'''Helly Juell Hansen'''1840 - 1914, etablerte firmaet Helly-Hansen. Han gikk til sjøs som 15-åring og steg i gradene, 25 år gammel fikk han sertifikat som skipsfører og ble skipperborger av Moss. Om vinteren når båtene lå i land drev han en liten navigasjonsskole. Etter hvert begynte han å eksperimentere med produksjon av oljeklær. Hans kone Margrethe sydde prøver, og Helly Juell sto selv i bryggerhuset og oljet dem.  Plaggene ble så etterspurt at han våget å etsblere en forretning i 1877. Forretningen ble en suksess.
'''Kilde:''' Helly Hansens jubileumsskrift.
+
 
 +
'''Se også''' [[Helly-Hansen]]
 +
 
 +
'''Kilde:''' Helly Hansens jubileumsskrift
 +
 
 +
[[Kategori: Bedrifter]]

Revisjonen fra 17. des. 2012 kl. 14:48

Helly Juell Hansen1840 - 1914, etablerte firmaet Helly-Hansen. Han gikk til sjøs som 15-åring og steg i gradene, 25 år gammel fikk han sertifikat som skipsfører og ble skipperborger av Moss. Om vinteren når båtene lå i land drev han en liten navigasjonsskole. Etter hvert begynte han å eksperimentere med produksjon av oljeklær. Hans kone Margrethe sydde prøver, og Helly Juell sto selv i bryggerhuset og oljet dem. Plaggene ble så etterspurt at han våget å etsblere en forretning i 1877. Forretningen ble en suksess.

Se også Helly-Hansen

Kilde: Helly Hansens jubileumsskrift