Forskjell mellom versjoner av «Kvaen»

Fra Moss byleksikon
Hopp til navigeringHopp til søk
m (Én revisjon er importert)
 
Linje 1: Linje 1:
'''Kvaen''', området på Høyda er nå "bilbyen" i Moss. Men lenge før biler ble allemannseie var det sykkelverksteder og smier her ved Ryggeveien. Opprinnelig var gården Kvaen et underbruk av Dilling, og ble fradelt i 1876. Da var det den tørste gården på Høyda. Her var det gårdsbruk med dyr og et gartneri. Hovedhuset lå omtrent der Bajazzo ligger i dag. Men husene er revet og jordene er nedbygget av forretninger og industri.
+
'''Kvaen''', området på [[Høyda]] er nå "bilbyen" i Moss.  
 +
 
 +
Men lenge før biler ble allemannseie var det sykkelverksteder og smier her ved [[Ryggeveien]]. Opprinnelig var gården Kvaen et underbruk av [[Dilling]], og ble fradelt i 1876. Da var det den tørste gården på Høyda. Her var det gårdsbruk med dyr og et gartneri. Hovedhuset lå omtrent der Bajazzo ligger i dag. Men husene er revet og jordene er nedbygget av forretninger og industri.
 +
 
 +
 
  
 
'''Kilde:'''
 
'''Kilde:'''
 
 
* Rygges Historie I og III
 
* Rygges Historie I og III
 +
* Helene Molvig i ''Ryggiof XI''
  
* Helene Molvig i ''Ryggiof XI''
 
  
---
 
  
[[EV]]
+
----
 +
Artikkelen er skrevet av: Elisabeth Vogt ([[EV]])
  
 
[[Kategori: Steder]]
 
[[Kategori: Steder]]
 
[[Kategori: Rygge]]
 
[[Kategori: Rygge]]

Nåværende revisjon fra 30. aug. 2020 kl. 15:28

Kvaen, området på Høyda er nå "bilbyen" i Moss.

Men lenge før biler ble allemannseie var det sykkelverksteder og smier her ved Ryggeveien. Opprinnelig var gården Kvaen et underbruk av Dilling, og ble fradelt i 1876. Da var det den tørste gården på Høyda. Her var det gårdsbruk med dyr og et gartneri. Hovedhuset lå omtrent der Bajazzo ligger i dag. Men husene er revet og jordene er nedbygget av forretninger og industri.


Kilde:

  • Rygges Historie I og III
  • Helene Molvig i Ryggiof XIArtikkelen er skrevet av: Elisabeth Vogt (EV)