Larkolluka

Fra Moss byleksikon
Revisjon per 15. sep. 2021 kl. 20:48 av EV (diskusjon | bidrag)
Hopp til navigeringHopp til søk

Larkolluka er en sommeruke til glede og moro for små og store fastboende og sommergjester i Larkollen. Larkolluka er en lang tradisjon. Det begynte på 1930-tallet med de to hotellene Røeds og Støtvig som arrangører.

Under krigen var det en pause, så ble tradisjonen tatt opp igjen i 1947 og frem til 1960-tallet, så var "uka" igjen borte i mange år. Men siden 1988 har det vært fast innslag i uke 29 hver sommer med en rekke aktiviteter og konkurranser for både små og store, nå med frivillige i Larkollen Showteam som arrangører de neste 20 årene. Senere har de overlatt ansvaret til yngre generasjoner som holder tradisjonene vedlike.

Innholdet har variert, men fiske- og krabbefiskekonkurranse, skattejakt, sandslottbygging, fotballkamp og olakjerreløp er fast. Opprinnelig ble det kåret en Larkollprinsesse hvert år, det er blitt endret til å kåre "Årets Larkolling", en som har gjort mye for Larkollen. I løpet av denne Larkolluka vier over 70 frivillige uke 29 til Larkolluka. Det går i alt fra vaffelsteking, øl-tapping, rigging og danseopplæring av måka-barna.

Det er stort sett barnearrangementer hver dag, mens også konserter og show, som passer bedre for de voksne.

--- EV