Forskjell mellom versjoner av «Moss byleksikon»

Fra Moss byleksikon
Hopp til navigeringHopp til søk
(Ny side: '''Moss byleksikon'''. Ideen om et byleksikon for Moss ble lansert i slutten av 1990-åra av Fredrik Th. Bolin og Truls Holmsen. De samlet inn en mengde stoff og stikkord om gamle og nye by…)
 
Linje 1: Linje 1:
'''Moss byleksikon'''. Ideen om et byleksikon for Moss ble lansert i slutten av 1990-åra av Fredrik Th. Bolin og Truls Holmsen. De samlet inn en mengde stoff og stikkord om gamle og nye bygninger, gater, steder, personer, firmaer,  etc., bl.a. i samarbeid med Solveig Haug Urdal.  
+
'''Moss byleksikon'''.  
  
Arbeidet er blitt videreført og sluttført av en gruppe som ble satt ned av Selskapet til Moss Bys Vel under SMBVs daværende formann Ivar Ernø. Redaksjonskomiteen har bestått av Ivar Ernø (leder) og medlemmene Per Edfeldt, Irene Torstenson, Elisabeth Vogt, Jørgen Ludvigsen, Hans Solerød, Bjørn Wisth (bildeansvarlig) og Fredrik Christian Bolin (dataansvarlig). Underveis har vi fått mange gode bidrag fra Egil Lund, Solveig Haug Urdal, Ragnar Hagen og Finn Saugestad.  
+
Ideen om et byleksikon for Moss ble lansert i slutten av 1990-åra av [[Fredrik Th. Bolin]] og Truls Holmsen. De samlet inn en mengde stoff og stikkord om gamle og nye bygninger, gater, steder, personer, firmaer, etc., bl.a. i samarbeid med [[Solveig Haug Urdal]].  
  
Redaksjonskomiteen valgte å gå bort fra planene om å utgi byleksikonet som bok. I stedet ble Moss byleksikon lansert direkte på internett den 14. juni 2014, som en wikipedia-liknende løsning. Produksjonen av leksikonet ble derfor mye rimeligere - og ikke minst blir byleksikonet mer fleksibelt.  
+
Arbeidet er blitt videreført og sluttført av en gruppe som ble satt ned av [[Selskabet til Moss Bys Vel]] under ledelse av daværende formann [[Ivar Ernø]]. Redaksjonskomiteen har bestått av [[Ivar Ernø]] (leder) og medlemmene [[Per Edfeldt]], Irene Torstenson, Elisabeth Vogt, Jørgen Ludvigsen, Hans Solerød, [[Bjørn Wisth]] (bildeansvarlig) og Fredrik Chr. Bolin (dataansvarlig). Underveis har vi fått mange gode bidrag fra Egil Lund, [[Solveig Haug Urdal]], Ragnar Hagen og Finn Saugestad.  
  
Det er meningen at Moss byleksikon skal utvikles og forbedres kontinuerlig av brukerne. Formelt er Moss byleksikon en gave til innbyggerne i Moss by fra SMBV. Moss kommune vil stå for vedlikehold, i begynnelsen i tett samarbeid med redaksjonskomiteen.  
+
Redaksjonskomiteen valgte å gå bort fra planene om å utgi byleksikonet som bok. I stedet ble Moss byleksikon lansert direkte på internett den 14. juni 2014, basert på samme tekniske løsning som Wikipedia og med samme brukergrensesnitt. Produksjonen av leksikonet ble derfor mye rimeligere - og ikke minst blir byleksikonet mer fleksibelt.  
  
Artikkelen er skrevet av Jørgen Ludvigsen (''J.L.'' )
+
Det er meningen at Moss byleksikon skal utvikles og forbedres kontinuerlig av brukerne. Formelt er Moss byleksikon en gave til innbyggerne i Moss by fra [[Selskabet til Moss Bys Vel]]. [[Moss kommune]] vil stå for vedlikehold, i begynnelsen i tett samarbeid med redaksjonskomiteen.  
 +
 
 +
 
 +
 
 +
[[Kategori: Alle]]

Revisjonen fra 10. jun. 2014 kl. 20:20

Moss byleksikon.

Ideen om et byleksikon for Moss ble lansert i slutten av 1990-åra av Fredrik Th. Bolin og Truls Holmsen. De samlet inn en mengde stoff og stikkord om gamle og nye bygninger, gater, steder, personer, firmaer, etc., bl.a. i samarbeid med Solveig Haug Urdal.

Arbeidet er blitt videreført og sluttført av en gruppe som ble satt ned av Selskabet til Moss Bys Vel under ledelse av daværende formann Ivar Ernø. Redaksjonskomiteen har bestått av Ivar Ernø (leder) og medlemmene Per Edfeldt, Irene Torstenson, Elisabeth Vogt, Jørgen Ludvigsen, Hans Solerød, Bjørn Wisth (bildeansvarlig) og Fredrik Chr. Bolin (dataansvarlig). Underveis har vi fått mange gode bidrag fra Egil Lund, Solveig Haug Urdal, Ragnar Hagen og Finn Saugestad.

Redaksjonskomiteen valgte å gå bort fra planene om å utgi byleksikonet som bok. I stedet ble Moss byleksikon lansert direkte på internett den 14. juni 2014, basert på samme tekniske løsning som Wikipedia og med samme brukergrensesnitt. Produksjonen av leksikonet ble derfor mye rimeligere - og ikke minst blir byleksikonet mer fleksibelt.

Det er meningen at Moss byleksikon skal utvikles og forbedres kontinuerlig av brukerne. Formelt er Moss byleksikon en gave til innbyggerne i Moss by fra Selskabet til Moss Bys Vel. Moss kommune vil stå for vedlikehold, i begynnelsen i tett samarbeid med redaksjonskomiteen.