Moss byleksikon

Fra Moss byleksikon
Revisjon per 19. aug. 2020 kl. 20:52 av JL (diskusjon | bidrag)
Hopp til navigeringHopp til søk

Moss byleksikon.

Ideen om et byleksikon for Moss ble opprinnelig lansert i slutten av 1990-åra av Fredrik Th. Bolin og Truls Holmsen. De samlet inn en mengde stoff og stikkord om gamle og nye bygninger, gater, steder, personer, firmaer, etc., bl.a. i samarbeid med Solveig Haug Urdal.

Arbeidet er blitt videreført og sluttført av en gruppe som ble satt ned av Selskabet til Moss Bys Vel under ledelse av daværende formann Ivar Ernø. Redaksjonskomiteen har bestått av Ivar Ernø (leder) og medlemmene Per Edfeldt, Irene Torstenson, Elisabeth Vogt, Jørgen Ludvigsen, Hans Solerød, Bjørn Wisth (bildeansvarlig) og Fredrik Chr. Bolin (dataansvarlig). Underveis har vi fått mange gode bidrag fra Egil Lund, Solveig Haug Urdal, Ragnar Hagen og Finn Saugestad.

Redaksjonskomiteen valgte å gå bort fra planene om å utgi byleksikonet som bok. I stedet ble Moss byleksikon lansert direkte på internett den 14. juni 2014, basert på samme tekniske løsning som Wikipedia og med samme brukergrensesnitt. Produksjonen av leksikonet ble derfor mye rimeligere - og ikke minst blir byleksikonet mer fleksibelt.

Moss byleksikon utvikles og forbedres kontinuerlig av brukerne. Moss byleksikon er en gave til innbyggerne i Moss by fra Selskabet til Moss Bys Vel, lansert med 1514 artikler om Moss. Moss kommune er forretningsmessig eier og bekoster drift og vedlikehold, i tett samarbeid med redaksjonskomiteen.

I forbindelse med at Moss og Rygge kommune ble slått sammen fra år 2020, har en utvidet redaksjonskomite jobbet med å inkludere en rekke fakta om tidligere Rygge kommune. Ved relanseringen i september 2020 har antallet artikler i nye Moss byleksikon passert 2450.