Forskjell mellom versjoner av «Moss byleksikon:Velkommen til Moss byleksikon»

Fra Moss byleksikon
Hopp til navigeringHopp til søk
Linje 1: Linje 1:
 
<div style="padding:1em 1em 1em 1em;border:1px solid #444455;background:#eeeeff;">
 
<div style="padding:1em 1em 1em 1em;border:1px solid #444455;background:#eeeeff;">
:'''''Ikke bruk denne siden til å testredigere med, bruk heller [[Wikipedia:sandkasse|sandkasse]]n!'''''
 
  
 
= Velkommen til Moss byleksikon! =  
 
= Velkommen til Moss byleksikon! =  
  
[[Moss byleksikon:Om|Moss byleksikon]] er nøyaktig som [http://wikipedia.no Wikipedia] et prosjekt hvor vi skriver og bruker en [http://no.wikipedia.org/wiki/Encyklopedi encyklopedi] sammen. Målet er og har vært å lage et leksikon med '''[[åpent innhold]]'''. Det betyr at innholdet er fritt tilgjengelig for enhver å distribuere og bruke. Arbeidet med å samle, skrive og organisere innholdet til Moss byleksikon har pågått gjennom mange år, og leksikonet ble offisielt lansert og gitt som gave fra [[Selskabet til Moss Bys Vel]] til befolkningen i Moss den 14. juni 2014. Det er i øyeblikket {{NUMBEROFARTICLES}} artikler og {{NUMBEROFFILES}} bilder innenfor en rekke [[Spesial:Categories|kategorier]].
+
[[Moss byleksikon:Om|Moss byleksikon]] er nøyaktig som [http://wikipedia.no Wikipedia] et prosjekt hvor man skriver og bruker en [http://no.wikipedia.org/wiki/Encyklopedi encyklopedi] sammen. Målet er og har vært å lage et leksikon med '''[[åpent innhold]]'''. Det betyr at innholdet er fritt tilgjengelig for enhver å distribuere og bruke. Arbeidet med å samle, skrive og organisere innholdet til Moss byleksikon har pågått gjennom mange år, og leksikonet ble offisielt lansert og gitt som gave fra [[Selskabet til Moss Bys Vel]] til befolkningen i Moss den 14. juni 2014. Det er i øyeblikket {{NUMBEROFARTICLES}} artikler og {{NUMBEROFFILES}} bilder innenfor en rekke [[Spesial:Categories|kategorier]].
  
 
===Du kan delta===
 
===Du kan delta===
  
Det er svært enkelt å legge inn og redigere artikler i Moss byleksikon. '''Du kan redigere en hvilken som helst artikkel akkurat nå!''' Det er bare å klikke på lenken «'''rediger'''» over artikkelen, skrive i boksen under og trykke på «'''Lagre siden'''». Hvis du er ny kan du eksperimentere i [[Wikipedia:Sandkasse|sandkassen]]. En [[Lenke til ikke-eksisterende artikkel|rød lenke]] betyr at artikkelen ikke eksisterer (men du kan opprette den ved å følge lenken), og nye oppslagsord kan skapes ved å skrive dem inn i '''søkefeltet til venstre''' og trykke «Gå».
+
I startfasen vil ikke redigeringsfunksjonen være tilgjengelig, men i løpet av kort tid vil det være mulig å registrere seg som bruker og redigere artikler i Moss byleksikon. Det er svært enkelt å legge inn og redigere artikler i Moss byleksikon. Vi kommer med ionformasjon om hvordan dette gjøres så snart funksjonen aktiveres.  
  
===Registrer deg===
 
 
Selv om man også kan redigere sider uten å logge seg inn, er det lurt å '''[[Spesial:Userlogin|registrere]]''' seg som bruker — en brukerkonto gir mange fordeler, f.eks. mulighet til å laste opp bilder. Det er helt gratis, anonymt og tar bare noen sekunder (informasjon om [[Wikipedia:Hvordan logge inn|innlogging og brukernavn]]). Hvis du har lyst kan du gjerne skrive litt om deg selv på din brukerside, som du finner ved å klikke på brukernavnet ditt helt øverst når du er logget inn. Du får også en egen diskusjonsside hvor andre brukere kan kontakte deg.
 
 
===Hvordan bør artikler skrives?===
 
 
Før du begynner bør du imidlertid ta en titt på '''[[Wikipedia:Hvordan man redigerer en side|Hvordan man redigerer en side]]''' og '''[[Wikipedia:Stilmanual|Stilmanualen]]''', for å se hvordan en artikkel bør settes opp og hvordan man svært enkelt kan formatere tekst. Det er også viktig å forsøke å skrive utfra et '''nøytralt utgangspunkt''', og man bør bruke '''hele setninger'''. Du kan '''diskutere en artikkel''' ved å klikke på «diskusjon» øverst på siden.
 
 
===Få hjelp av andre===
 
 
Hvis du trenger hjelp kan du gjerne spørre en av de andre brukerne, eller en annen bruker som holder på å bidra, du finner siste aktive brukere under lenken '''Siste endringer''' i menyen til venstre. Du kan og spørre på [[Wikipedia:Torget|Torget]], hvor andre [[wikipedianere]] vil forsøke å gi deg svar på det du lurer på. Du kan også få hjelp på [[Wikipedia:Chat|IRC-kanalen]] til Wikipedia på norsk.
 
 
===Bruke materiale fra andre versjoner av Wikipedia===
 
 
Selv om de enkelte språkutgavene er selvstendige prosjekter, er alle en del av Wikipedia. Du kan altså fritt oversette og bruke materialet fra andre utgaver av Wikipedia, som f.eks. [[:en:|engelsk]], [[:de:|tysk]], [[:da:|dansk]] eller [[:sv:|svensk]], på den norske Wikipedia, uten å tenke på kreditering. Dette er ofte en stor fordel, siden det som regel finnes svært grundige artikler på mange av disse. Her kan man dessuten finne bilder.
 
</div>
 
 
[[Hjelp:Portal]] > [[Moss byleksikon:Velkommen til Moss byleksikon]]
 
  
 
[[Kategori:Moss byleksikon|Velkommen til Moss byleksikon]]
 
[[Kategori:Moss byleksikon|Velkommen til Moss byleksikon]]
 
__NOTOC__
 
__NOEDITSECTION__
 

Revisjonen fra 13. jun. 2014 kl. 01:11

Velkommen til Moss byleksikon!

Moss byleksikon er nøyaktig som Wikipedia et prosjekt hvor man skriver og bruker en encyklopedi sammen. Målet er og har vært å lage et leksikon med åpent innhold. Det betyr at innholdet er fritt tilgjengelig for enhver å distribuere og bruke. Arbeidet med å samle, skrive og organisere innholdet til Moss byleksikon har pågått gjennom mange år, og leksikonet ble offisielt lansert og gitt som gave fra Selskabet til Moss Bys Vel til befolkningen i Moss den 14. juni 2014. Det er i øyeblikket 2 550 artikler og 1 432 bilder innenfor en rekke kategorier.

Du kan delta

I startfasen vil ikke redigeringsfunksjonen være tilgjengelig, men i løpet av kort tid vil det være mulig å registrere seg som bruker og redigere artikler i Moss byleksikon. Det er svært enkelt å legge inn og redigere artikler i Moss byleksikon. Vi kommer med ionformasjon om hvordan dette gjøres så snart funksjonen aktiveres.