Forskjell mellom versjoner av «Moss menighet»

Fra Moss byleksikon
Hopp til navigeringHopp til søk
 
(2 mellomliggende revisjoner av samme bruker vises ikke)
Linje 1: Linje 1:
'''Moss Menighet''' tilhører Vestre Borgesyssel prosti. Menigheten har et bredt aktivitetstilbud for voksne og barn, med flere kor, ungdomsklubb, kafé, formiddagstreff for eldre, foruten gudstjenestene hver søndag. Har også sorggruppe og besøkstjeneste. Fikk menighetslokaler i Hygeabygget, [[Dronningens gate]] 23, i 1968, men flyttet til [[Bedehuset]] i [[Kransen]] i 2007, da det ble døpt om til [[Arena]] kirke- og kultursenter.
+
'''Moss Menighet''' tilhører Vestre Borgesyssel prosti. Moss menighet ble etablert i 1790, og inkluderte da også Moss landsogn (senere Jeløy kommune). Tidligere hørte Moss menighet inn under Rygge sognekall. I 1964 ble [[Jeløy menighet]] skilt ut. Menigheten har et bredt aktivitetstilbud for voksne og barn, med flere kor, ungdomsklubb, kafé, formiddagstreff for eldre, foruten gudstjenestene hver søndag. Har også sorggruppe og besøkstjeneste. Fikk menighetslokaler i Hygeabygget, [[Dronningens gate]] 23, i 1968, men flyttet til [[Bedehuset]] i [[Kransen]] i 2007, da det ble døpt om til [[Arena]] kirke- og kultursenter.
  
 
'''Kilde:'''
 
'''Kilde:'''

Nåværende revisjon fra 22. jan. 2016 kl. 15:38

Moss Menighet tilhører Vestre Borgesyssel prosti. Moss menighet ble etablert i 1790, og inkluderte da også Moss landsogn (senere Jeløy kommune). Tidligere hørte Moss menighet inn under Rygge sognekall. I 1964 ble Jeløy menighet skilt ut. Menigheten har et bredt aktivitetstilbud for voksne og barn, med flere kor, ungdomsklubb, kafé, formiddagstreff for eldre, foruten gudstjenestene hver søndag. Har også sorggruppe og besøkstjeneste. Fikk menighetslokaler i Hygeabygget, Dronningens gate 23, i 1968, men flyttet til Bedehuset i Kransen i 2007, da det ble døpt om til Arena kirke- og kultursenter.

Kilde:

  • Moss menighetskontor
Artikkelen er skrevet av: Elisabeth Vogt (EV)