Forskjell mellom versjoner av «Moss menighet»

Fra Moss byleksikon
Hopp til navigeringHopp til søk
Linje 1: Linje 1:
'''Moss Menighet''' tilhører Vestre Borgesyssel prosti. Moss menighetble etablert i 1790, og inkluderte da også Moss landsogn (senere Jeløy kommune). Senere ble [[Jeløy menighet]] skilt ut. Menigheten har et bredt aktivitetstilbud for voksne og barn, med flere kor, ungdomsklubb, kafé, formiddagstreff for eldre, foruten gudstjenestene hver søndag. Har også sorggruppe og besøkstjeneste. Fikk menighetslokaler i Hygeabygget, [[Dronningens gate]] 23, i 1968, men flyttet til [[Bedehuset]] i [[Kransen]] i 2007, da det ble døpt om til [[Arena]] kirke- og kultursenter.
+
'''Moss Menighet''' tilhører Vestre Borgesyssel prosti. Moss menighetble etablert i 1790, og inkluderte da også Moss landsogn (senere Jeløy kommune). I 1964 ble [[Jeløy menighet]] skilt ut. Menigheten har et bredt aktivitetstilbud for voksne og barn, med flere kor, ungdomsklubb, kafé, formiddagstreff for eldre, foruten gudstjenestene hver søndag. Har også sorggruppe og besøkstjeneste. Fikk menighetslokaler i Hygeabygget, [[Dronningens gate]] 23, i 1968, men flyttet til [[Bedehuset]] i [[Kransen]] i 2007, da det ble døpt om til [[Arena]] kirke- og kultursenter.
  
 
'''Kilde:'''
 
'''Kilde:'''

Revisjonen fra 7. apr. 2015 kl. 19:26

Moss Menighet tilhører Vestre Borgesyssel prosti. Moss menighetble etablert i 1790, og inkluderte da også Moss landsogn (senere Jeløy kommune). I 1964 ble Jeløy menighet skilt ut. Menigheten har et bredt aktivitetstilbud for voksne og barn, med flere kor, ungdomsklubb, kafé, formiddagstreff for eldre, foruten gudstjenestene hver søndag. Har også sorggruppe og besøkstjeneste. Fikk menighetslokaler i Hygeabygget, Dronningens gate 23, i 1968, men flyttet til Bedehuset i Kransen i 2007, da det ble døpt om til Arena kirke- og kultursenter.

Kilde:

  • Moss menighetskontor
Artikkelen er skrevet av: Elisabeth Vogt (EV)