Forskjell mellom versjoner av «Mosseskogen»

Fra Moss byleksikon
Hopp til navigeringHopp til søk
 
Linje 1: Linje 1:
 
'''Mosseskogen''' er et bolig- og skogsområde nord i Moss som strekker seg fra [[Kambo]] til [[Sandbukta]].
 
'''Mosseskogen''' er et bolig- og skogsområde nord i Moss som strekker seg fra [[Kambo]] til [[Sandbukta]].
Skogen inneholder en rekke kulturminner, som heller fra jeger- og samlerbefolkningen for 6500 år siden, en rekke graver og rester av tidligere tiders ride- og sledeveier. Den tidligere [[Kongeveien]] gjennom
+
Skogen inneholder en rekke kulturminner, som heller fra jeger- og samlerbefolkningen for 6500 år siden, en rekke jernaldergraver og rester av tidligere tiders ride- og sledeveier. Langs denne stien er det flere tavler som forteller om historiske begivenheter på stedet. Det er også rester etter mange små jerngruver - blant annet ved [[Kilsbakken]], og kullmiler som ble etablert for å skaffe jern og kull til [[Moss Jernverk]]. I Mosseskogen ligger [[Molbekktjernet]], [[Den Frederikshaldske Kongeveien]], mange stier og rester etter tidligere tiders ridestier og sledeveier. Flere plakater forteller om historiske hendelser på stedet.
skogen er en fin og bred tursti. Langs denne stien er det flere tavler som forteller om historiske begivenheter på stedet. Det er også rester etter mange kullmiler som ble etablert for å skaffe kull til [[Moss Jernverk]]. I Mosseskogen ligger [[Molbekktjernet]], Den Frederikshaldske Kongeveien, mange stier og rester etter tidligere tiders ridestier og sledeveier. Flere plakater forteller om historiske hendelser på stedet.
 
  
 
'''Kilde''':
 
'''Kilde''':
Linje 8: Linje 7:
  
 
* Boka ''Moss som den er''  
 
* Boka ''Moss som den er''  
 +
 +
* Boka Mosseskogen - Kambo
  
  
 
--------
 
--------
  
Skrevet av Elisabeth Vogt ([[EV]])
+
[[EV]]
  
 
[[Kategori: Steder]]
 
[[Kategori: Steder]]

Nåværende revisjon fra 12. sep. 2021 kl. 15:35

Mosseskogen er et bolig- og skogsområde nord i Moss som strekker seg fra Kambo til Sandbukta. Skogen inneholder en rekke kulturminner, som heller fra jeger- og samlerbefolkningen for 6500 år siden, en rekke jernaldergraver og rester av tidligere tiders ride- og sledeveier. Langs denne stien er det flere tavler som forteller om historiske begivenheter på stedet. Det er også rester etter mange små jerngruver - blant annet ved Kilsbakken, og kullmiler som ble etablert for å skaffe jern og kull til Moss Jernverk. I Mosseskogen ligger Molbekktjernet, Den Frederikshaldske Kongeveien, mange stier og rester etter tidligere tiders ridestier og sledeveier. Flere plakater forteller om historiske hendelser på stedet.

Kilde:

  • Ernst Skønberg Andersen, lokalhistoriker
  • Boka Moss som den er
  • Boka Mosseskogen - KamboEV