Personalpartner

Fra Moss byleksikon
Revisjon per 23. aug. 2020 kl. 06:51 av EV (diskusjon | bidrag)
Hopp til navigeringHopp til søk

Personalpartner ligger i Carlbergveien 5 i Rygge, med en avdeling i Torggata i Moss sentrum og Bruktmarkedet i Carlbergveien 5. Opprinnelig het firmaet Masvo, men skiftet navn til Personalpartner i 2012. Bedriften eies av kommunene Moss, Rygge, Råde og Våler.

De fast ansatte i Personalpartner skal legge til rette for at mennesker som er utenfor det ordinære arbeidslivet likevel kan delta aktivt. I tillegg til utredning av den enkeltes arbeidsmuligheter får deltakerne generell opplæring i personlig økonomi, nettvett, kosthold og fysisk aktivitet, driver Personalpartner også Carlbergveien Bruktmarked og bakeriet Samvirket i Moss sentrum.

Masvo ble etablert i 1990 i forbindelse med reformen for psykisk utviklingshemmede, men er senere utviklet bedriften seg til å omfatte mange flere.

Nå driver Personalpartner med arbeidsinkludering gjennom ulike tiltak som er tilpasset den enkeltes behov. Noen får tilbud om Arbeidsforberedende trening, der de får hjelp og støtte til å komme seg ut i ordinært arbeid. Noen får individuell oppfølging for å skaffe seg eller beholde arbeidet sitt. Noen får varig tilrettelagt arbeid i en skjermet virksomhet. Lærekandidater kan få videregående opplæring tilpasset bedrift.

Personalpartner har nå 13 interne arbeidsstasjoner med varierende oppgaver, med alt fra data og hjelpemiddelformidling til vaskeri, brødbaking og friskliv.

Personalpartner samarbeider med bedrifter i Moss og omegn om arbeidsutprøving og rekruttering.


Kilder:

  • Kristian Leines
  • Moss AvisEV