Forskjell mellom versjoner av «Punkt Ø»

Fra Moss byleksikon
Hopp til navigeringHopp til søk
 
(10 mellomliggende revisjoner av 3 brukere er ikke vist)
Linje 1: Linje 1:
'''Punkt Ø''' er fylkesgalleri for Østfold, og består av [[Galleri F 15]], og kunstbiennalen [[Momentum]]. Visningsstedene er på Alby og Momentum kunsthall, som ligger i det gamle bryggeriet i Henrik Gernes gate. Hallen ble tatt i bruk som visningssted for kunst fra Momentum i 2004.
+
'''Punkt Ø''' er fylkesgalleri for Østfold, og består av [[Galleri F 15]], og kunstbiennalen [[Momentum]] og utstillingsprodusenten Kunstarena Østfold. Den siste samarbeider blant annet med Den kulturelle skolesekken.  Våren 2004 ble Punkt Ø etablert ved en fusjon av Galleri F15 og
Punkt Ø kjøpte de tidligere bryggeribygningene i 2009 og har siden da lagt ned store ressurser i oppgradering og tilrettelegging for kunstutstillinger.  
+
samtidskunstfestivalen Momentum. Punkt Ø får støtte fra Østfold fylkeskommune, Staten og Moss kommune.
Punkt Ø viser også utstillinger i de andre kommunene i Østfold gjennom Kunstarena Østfold. ''EV''
+
Galleri F 15 viser samtidskunst og har skiftende utstillinger gjennom året. Momentum er en nordisk biennale for samtidskunst og gjennomføres annet hvert år.
 +
Momentum AS leide de gamle bryggerilokalen av Eiendomsselskapet C A Heilmann AS fra 2003 til 2008 for å bruke dem til utstillingene, og året etter kjøpte Punkt Ø lokalene og har siden da lagt ned store ressurser i å oppgradere og tilrettelegge for kunstutstillinger.  Men allerede i 2013 ble kunsthallen solgt igjen til Asterix AS. Partene har inngått leieavtale til ut 2017.
 +
 
 +
I Galleri F 15 vises også utstillinger arrangert av Punkt Ø. Fylkesgalleriet viser utstillinger i de andre kommunene i Østfold gjennom Kunstarena Østfold.
 +
 
 +
 
 +
'''Kilder:'''
 +
 
 +
* [[Moss Avis]]
 +
* Galleriets hjemmeside: [http://www.punkto.no/ Punkt Ø]
 +
 
 +
 
 +
------------
 +
 
 +
Skrevet av Elisabeth Vogt ([[EV]])
 +
 
 
[[Kategori: Kunstgallerier]]
 
[[Kategori: Kunstgallerier]]

Nåværende revisjon fra 8. mar. 2019 kl. 17:26

Punkt Ø er fylkesgalleri for Østfold, og består av Galleri F 15, og kunstbiennalen Momentum og utstillingsprodusenten Kunstarena Østfold. Den siste samarbeider blant annet med Den kulturelle skolesekken. Våren 2004 ble Punkt Ø etablert ved en fusjon av Galleri F15 og samtidskunstfestivalen Momentum. Punkt Ø får støtte fra Østfold fylkeskommune, Staten og Moss kommune. Galleri F 15 viser samtidskunst og har skiftende utstillinger gjennom året. Momentum er en nordisk biennale for samtidskunst og gjennomføres annet hvert år. Momentum AS leide de gamle bryggerilokalen av Eiendomsselskapet C A Heilmann AS fra 2003 til 2008 for å bruke dem til utstillingene, og året etter kjøpte Punkt Ø lokalene og har siden da lagt ned store ressurser i å oppgradere og tilrettelegge for kunstutstillinger. Men allerede i 2013 ble kunsthallen solgt igjen til Asterix AS. Partene har inngått leieavtale til ut 2017.

I Galleri F 15 vises også utstillinger arrangert av Punkt Ø. Fylkesgalleriet viser utstillinger i de andre kommunene i Østfold gjennom Kunstarena Østfold.


Kilder:Skrevet av Elisabeth Vogt (EV)