Forskjell mellom versjoner av «Reiereika»

Fra Moss byleksikon
Hopp til navigeringHopp til søk
(Ny side: '''Reiereika''' står i skogkanten, ca. 100 meter syd for tunet på Reier gård. Treet er målt til 7 meter i omkrets og har en diameter på over to meter. Stammen er hul, og treet er p…)
 
 
(En mellomliggende revisjon av en annen bruker er ikke vist)
Linje 1: Linje 1:
'''Reiereika''' står i skogkanten, ca. 100 meter syd for tunet på [[Reier gård]]. Treet er målt til 7 meter i omkrets og har en diameter på over to meter. Stammen er hul, og treet er på folkemunne kalt for våpeneika, siden det ble skjult våpen i den hule stammen under siste verdenskrig.  
+
'''Reiereika''' står i skogkanten, ca. 100 meter syd for tunet på [[Reier gård]]. Treets stamme er målt til 7 meter i omkrets og har en diameter på over to meter. Stammen er hul, og treet er på folkemunne kalt for ''våpeneika'', siden det ble skjult våpen i den hule stammen under 2. verdenskrig.  
''EV''
+
 
'''Kilde:''' Trygve Måleng.
+
 
 +
 
 +
'''Kilde:'''  
 +
*Trygve Måleng
 +
 
 +
 
 +
 
 +
 
 +
----
 +
Artikkelen er skrevet av: Elisabeth Vogt ([[EV]])
 +
 
 +
[[Kategori: Steder]]
 +
[[Kategori: Miljøvern]]

Nåværende revisjon fra 5. apr. 2015 kl. 23:36

Reiereika står i skogkanten, ca. 100 meter syd for tunet på Reier gård. Treets stamme er målt til 7 meter i omkrets og har en diameter på over to meter. Stammen er hul, og treet er på folkemunne kalt for våpeneika, siden det ble skjult våpen i den hule stammen under 2. verdenskrig.


Kilde:

  • Trygve Måleng
Artikkelen er skrevet av: Elisabeth Vogt (EV)