Round Table

Fra Moss byleksikon
Revisjon per 28. mar. 2014 kl. 15:38 av EV (diskusjon | bidrag) (Ny side: '''Round Table''' er en organisasjon for menn i alderen 20-40 år, politisk og religiøst uavhengig og med en bred sammensetning av medlemmer på tvers av yrker, økonomi og kultur. Klubbe…)
(diff) ← Eldre revisjon | Nåværende revisjon (diff) | Nyere revisjon → (diff)
Hopp til navigeringHopp til søk

Round Table er en organisasjon for menn i alderen 20-40 år, politisk og religiøst uavhengig og med en bred sammensetning av medlemmer på tvers av yrker, økonomi og kultur. Klubben i Moss ble stiftet i 1959 med Halstein Sjølie som initiativtaker, og medlemstallet ligger mellom 15-25 som har møter hver 14. dag. Formann i 2014 er Tobias Ekstrøm.

Tilsvarende klubber finnes over hele landet, 65 i alt, og er også utbredt over hele verden. Round Table Norges formålsparagraf er å bringe unge menn fra forskjellige yrker og bakgrunn sammen til samtaler og diskusjon og gjennomføring av oppgaver av sosial-humanitær art i lokalsamfunnet.

I tillegg til de tre viktige ben her i livet: Familie, venner og jobb er Round Table det fjerde ben, og dermed oppnår får forståelse for de krav som stilles til hver enkelt i omgang med andre mennesker.

IE

Kilde: Tobias Ekstrøm

17.2.2014/28.2.2014