Thorne, Rino

Fra Moss byleksikon
Hopp til navigeringHopp til søk
Rino Thorne (1918-2006). Bildet er tatt i 1986. Foto: Moss Dagblads arkiv / Moss by- og industrimuseum. Fotograf: ukjent

Rino Thorne (1918- 2006) var født i Moss. Han var politiker, banksjef og lokalhistoriker. Var bankdirektør i Moss Sparebank. Medlem av Moss Bystyre fra 1948 og mange perioder framover. Også formannskapsmedlem og Høyres gruppeleder. Thorne hadde gjennom årene en mengde lokale verv, både i og utenfor sitt parti. Var formann i en rekke kommunale råd og utvalg, bl.a. Den faste byggekomite, kommunens driftsutvalg og Vannverkstyret. Satt som styremedlem i Selskabet til Moss Bys Vel fra 1945 til 1989, som formann de siste 20 årene. Ble æresmedlem i foreningen.

Rino Thorne var med i bokkomiteen for bind 3 av Moss Bys Historie og skrev Moss Klub og Balselskabs 200-årsberetning. Han har også medvirket til utgivelsen av en rekke andre lokalhistoriske skrifter. Rino Thorne har gjennom et par generasjoner vært en kunnskapsrik og populær kåsør til glede for svært mange foreninger og lag i Moss, og har også vært guide på byhistoriske vandringer. Han fikk Mossianaprisen i 1991.


Kilde:Artikkelen er skrevet av: Fredrik Th. Bolin og Per Edfelt (PE)