Tirsdagsløpet

Fra Moss byleksikon
Revisjon per 12. mai 2021 kl. 16:44 av EV (diskusjon | bidrag)
(diff) ← Eldre revisjon | Nåværende revisjon (diff) | Nyere revisjon → (diff)
Hopp til navigeringHopp til søk

Tirsdagsløpet

Hver eneste tirsdag i sommerhalvåret stiller ivrige trimmere i alle aldere til start i Husebyskogen i Rygge. Fra barn i bæremeis til eldstemann på over 90 år. De konkurrerer med seg selv eller andre. Mange har som mål å bare gå gjennom løypa. Ofte er tre generasjoner fra samme familie med. Mange ser Tirsdagsløpet som et hyggelig samlingspunkt hvor de treffer kjente og kan slå av en prat.


Det var Johs. Aarefjord, med veterangjengen i Moss Idrettslag i ryggen, som startet det hele. De ønsket å ha et løp i Husebyskogen, nær idrettslagets hytte på Fuglevik, der man kunne ta seg et bad etter løpet. Løpet var uten startkontingent, og løypa er 2,5 km. Første tirsdagsløp var 30/5-1972. Johs Aarefjord var tidtaker, og fortsatte med det.

I 1980 begynte Tor Fledsberg og Kjell Aarefjord som vikarer for Johs. Aarefjord, og fire år senere ble de faste tidtakere og er det fortsatt. Sesongen 2019 var 48. året på rad med løp i Husebyskogen.

Løyperekorden på de 2.467 krevende metrene er nesten utrolige 7.03, satt av Ulrik Lolland i 2017. Deltakertallet varierer mellom 100 og 300 hver gang, og tidene for samtlige interesserte har siden 2007 blitt offentliggjort på løpets egen Facebookside.

For sin innsats med Tirsdagsløpet ble Kjell Aarefjord og Tor Fledsberg tildelt Mossianaprisen i 2002.


Kilder:

  • Kjell Aarefjord og Tor FledsbergEV og JL