Forskjell mellom versjoner av «Tor Sørnes vei»

Fra Moss byleksikon
Hopp til navigeringHopp til søk
 
(2 mellomliggende revisjoner av en annen bruker er ikke vist)
Linje 1: Linje 1:
'''Tor Sørnes vei''' er navnet på den nye gaten fra 2015 som går fra Varnaveien nordover til den nye Vingparken bydel, utviklet på tomten etter det tidligere fabrikkområdet til lås- og skøyte-produsenten Wilhelm Rosenvinge A/S.  
+
'''Tor Sørnes vei''' er navnet på den nye gaten fra 2016 som går fra [[Varnaveien]] nordover til den nye [[Vingparken]] bydel, utviklet på tomten etter det tidligere fabrikkområdet til lås- og skøyteprodusenten Wilhelm Rosenvinge A/S.  
  
Gaten starter mellom Varnaveien 28 og 30 og er oppkalt etter [[Tor Sørnes]] (1925- ) , tidligere produkutviklingssjef ved Trio/Ving og oppfinneren av [[VingCard]], som fortsatt brukes ved hoteller over hele verden. (Se også artikkelen om hans far, [[Rasmus Sørnes]])
+
Gaten starter mellom [[Varnaveien]] 28 og 30 og er oppkalt etter [[Tor Sørnes]] (1925-), tidligere produkutviklingssjef ved [[TrioVing]] og oppfinneren av [[VingCard Elsafe|VingCard]], som har erstattet tradisjonelle nøkler ved hoteller over hele verden. Sørnes er en av svært få som får oppleve å få en gate oppkalt etter seg mens man fortsatt lever.
  
 +
 +
Se også artikkelen om hans far, [[Rasmus Sørnes]].
 +
 +
 +
 +
----
 +
Artikkelen er skrevet av: Jørgen Ludvigsen ([[JL]])
  
 
[[Kategori: Gater, veier og stier]]
 
[[Kategori: Gater, veier og stier]]
 
 
 
Artikkelen er skrevet av Jørgen Ludvigsen (J.L.)
 

Nåværende revisjon fra 22. okt. 2016 kl. 21:33

Tor Sørnes vei er navnet på den nye gaten fra 2016 som går fra Varnaveien nordover til den nye Vingparken bydel, utviklet på tomten etter det tidligere fabrikkområdet til lås- og skøyteprodusenten Wilhelm Rosenvinge A/S.

Gaten starter mellom Varnaveien 28 og 30 og er oppkalt etter Tor Sørnes (1925-), tidligere produkutviklingssjef ved TrioVing og oppfinneren av VingCard, som har erstattet tradisjonelle nøkler ved hoteller over hele verden. Sørnes er en av svært få som får oppleve å få en gate oppkalt etter seg mens man fortsatt lever.


Se også artikkelen om hans far, Rasmus Sørnes.Artikkelen er skrevet av: Jørgen Ludvigsen (JL)