Forskjell mellom versjoner av «Varden»

Fra Moss byleksikon
Hopp til navigeringHopp til søk
(Nytt bilde)
 
Linje 5: Linje 5:
 
'''Varden'''  
 
'''Varden'''  
  
Varden går fra [[Jederveien]] sørover i en bue, deretter østover til [[Bassengveien]]. Gaten går på nordsiden av eiendommen [[Varden (eiendom)|Varden]], ett av Jeløys beste utsiktspunkter, der det utvilsomt sto en varde i gamle dager.
+
Veien Varden går fra [[Jederveien]] sørover i en bue, deretter østover til [[Bassengveien]]. Gaten går på nord-østsiden av eiendommen [[Varden (eiendom)|Varden]], ett av Jeløys beste utsiktspunkter, der det utvilsomt sto en varde i gamle dager.
  
Veien het ''Vardeveien'' fram til sammenslåingen av Moss og Rygge kommuner i 2020.
+
Veien het ''Vardeveien'' fram til sammenslåingen av Moss og Rygge kommuner i 2020. Da ble Vardeveien som gatenavn beholdt i Larkollen, mens den på Jeløya skiftet navn fra Vardeveien til Varden.
  
Bydel Hoppern / Torderød.
+
Bydel: Refsnesåsen.
  
  

Nåværende revisjon fra 2. feb. 2021 kl. 12:58

Varden Utsikten er fantastisk. (2020) Foto: JK


Utsikten fra Varden. (2006) Foto JK.

Varden

Veien Varden går fra Jederveien sørover i en bue, deretter østover til Bassengveien. Gaten går på nord-østsiden av eiendommen Varden, ett av Jeløys beste utsiktspunkter, der det utvilsomt sto en varde i gamle dager.

Veien het Vardeveien fram til sammenslåingen av Moss og Rygge kommuner i 2020. Da ble Vardeveien som gatenavn beholdt i Larkollen, mens den på Jeløya skiftet navn fra Vardeveien til Varden.

Bydel: Refsnesåsen.Artikkelen er skrevet av: Jørgen Ludvigsen (JL)