American College of Norway

Fra Moss byleksikon
Hopp til navigeringHopp til søk

American College of Norge, (ACN) er en privat høyskole i Moss som blant annet gir studietilbud til norske ungdommer som vil starte en bachelor utdanning i Norge og fullføre den i USA. Høyskolen ligger i Verket 22 i Moss. Skolen drives uten statsstøtte fordi studieåret i Norge ikke er gradsgivende. Skolen finansieres utelukkende av skolepenger fra studentene.

ACN ble grunnlagt i 1990. To år senere begynte ACN med 12 norske og 12 amerikanske studenter som kom sammen for å studere. Opplegget går ut på at norske og utenlandske studenter får tilbud om universitetsutdanning med første studieår i Moss, og de resterende på ett av tre amerikanske universiteter som ACN samarbeider med. Gjennom årene er programmet utvidet til 70 studenter fra Norge, USA og andre land fra hele verden.

Skolen arrangerer også sommerskole hvert år i mai-juni. Etter å ha flyttet rundt i byen flere ganger er skolen nå lokalisert til Konventionsgårdens bakre bygning. Det er studenthybler i noen av de renoverte arbeiderboligene på Verket.

Rektor siden starten i 1992 har vært Krista Lauritzen.

Som privatdrevet skole slet den med å fylle opp klassene under og etter Korona-epidemien, men fra 2023 har ACN innledet et samarbeid med BI. Heretter vil de også rekruttere elever fra India, Kina og Brasil. Elevene derfra vil også gå første året i Moss, men fortsette videre på BI.


Kilder:

  • Moss AvisArtikkelen er skrevet av: Elisabeth Vogt (EV)