Asting, Karen

Fra Moss byleksikon
Hopp til navigeringHopp til søk

Karen Asting ( 1888-1959 ) var datter av lærer Reed på Hoppern skole. Gift med sjøkaptein Harald Asting. Hun var medlem av Jeløy herredstyre 1938-1940 og etter kommune-sammenslutningen i 1946, av Moss bystyre til 1959.

Hun representerte Høyre og var en av de aktive mot sammenslutningen av Jeløy og Moss. Hun satt også i formannskapet og flere kommunale komiteer og utvalg i Moss. Var i 32 år formann i Jeløy Sanitetsforening, deretter i fire år i den sammensluttede Moss og Jeløy Sanitetforening. Hun var også i en periode formann i Østfold krets av Norske Kvinners Sanitetsforening. Hun arbeidet til støtte for Vårli realskole for handicappede og for et eget CP-hjem for barn.

Hun skrev "Jeløysangen" og mange andre sanger, prologer m.m. til festlige anledninger. Hedret med Norske Kvinners Sanitetsforenings gullnål, og fikk Norges Speiderforbunds hederslilje som takk for sin innsats under speiderlandsleiren på Jeløy i 1936, der hun hadde ansvar for sykestuen. Fikk også Kongens fortjenestemedalje i gull.

FTB og PE

Kilder :

  • Mossekvinner 2 av Arnulf Johannessen og Ragnar Onsaker, Moss 1997.