Moss Skolemusikkorps

Fra Moss byleksikon
Hopp til navigeringHopp til søk

Moss Skolemusikkorps

Moss Guttemusikkorps ble stiftet 19. desember 1910 og er det eldste skolekorpset i Østfold. Initiativtakere var Otto Syvertsen, overrettssakfører Huitfeldt og lærer Billington, og første dirigent var musikkløytnant Unneberg fra Horten, med musikksersjant Wik fra Fredrikstad som hjelpeinstruktør. Korpset hadde fra først av kun gutter. Øvelsene ble gjennomført i Pikeskolen, men under krigen levde korpset et omflakkende liv og hadde ingen faste øvelseslokaler.

Korpset holdt ofte konserter i Kirkeparken og på Kanalen – og konsert på Frogner under verdensutstillingen i Oslo 1914. I perioden 1924-45 var Sigurd Islandsmoen korpsets dirigent.

Korpset fikk sitt første banner av Mødreforeningen i 1938, og med det fulgte også to jenter, som etterhvert ble erstattet med gutter. Da kom også korpsets velkjente kråke, utstoppet og satt på en stake. I 1967 kom det igjen en jente i korpset, og da ble navnet forandret til Moss Skolemusikkorps.

Moss Skolemusikkorps har som formål å utvikle medlemmenes interesse for musikk, godt kameratskap og god opptreden. Korpset rekrutterer primært fra Bytårnet og Melløs skole og har fellesøvelse hver mandag på Melløs skole. For tiden har korpset 20 medlemmer inklusive aspiranter. I tillegg til å delta på stevner, 17. mai og lokale arrangementer har Moss Skolemusikkorps hatt mange flotte turer og besøkt flere av Moss' vennskapsbyer.Kilde: Berith JansenArtikkelen er skrevet av: Irene Torstenson (IT)