Mossekråkene Veterankorps

Fra Moss byleksikon
Hopp til navigeringHopp til søk

Mossekråkene Veterankorps ble stiftet 30.8.1994.

Det var foreldre av Mossekråkene Skolekorps-medlemmer som kom sammen i forbindelse med Moss By’s 275 års-jubileum. Da ble det bestemt at et nytt korps for de eldre musikantene skulle dannes. Dette for å kunne gi et tilbud til voksne musikanter og for å skape blest om Mossekråkene Skolekorps og musikklivet i Nordre bydel.

En del stilte med egne instrumenter, andre fikk låne av Mossekråkene Skolekorps. Dirigent var Terje Gravningsmyhr, senere Tore Tjernsli og Tor Olav Pettersen. I 2014 er Terje Gravningsmyhr tilbake som dirigent. Uniformer er blå/røde kjeledresser med logo laget av et medlem, til og med en flott fane fikk de laget med samme logo. Ledere av korpset var fra begynnelsen Rolf Ulsrud, deretter Egil Heintz med flere og i jubileumsåret 2014 er det Trine M Sveinar som er leder.

I 1999 arrangerte Mossekråkene Veterankorps den første Amatørkorps-festivalen i Moss. Korps fra hele Østlandsdistriktet ble invitert. Til nå (2014) er det arrangert fire slike festivaler, og de er meget populære med musikk rundt om i byen og konsert av ”storkorps”. Korpsets motto er ”Vi gir oss aldri”, og det løftet er blitt holdt, selv om oppslutningen har variert. I mai 2013 var det barnekonsert for utsolgte hus i Parkteatret med dukken Fantorangen fra NRK Super.

I 2014 fylte Mossekråkene Veterankorps 20 år. Det ble markert med jubileumskonsert i Moss kirke 19. oktober med Nordic Tenors (fra Bergen) som gjester. Korpset teller 30 aktiv spillende medlemmer i jubileumsåret, men har alltid plass til flere.


Kilde:

  • Trine M. SveinarSkrevet av Ivar Ernø (IE)