Natteravnene

Fra Moss byleksikon
Hopp til navigeringHopp til søk

Natteravnene i Moss ble vekket til live igjen i 2023 etter å ha ligget i dvale siden 2015. Foreldrenes arbeidsutvalg (FAU) ved Melløs skole tok et initiativ og har fått med seg FAU ved Ekholt skole, og ønsker at flere skoler blir med. Foreløpig er de 20 aktive. Natteravnene i Moss startet i 2008 som en humanitær grasrotbevegelse for å forebygge vold og skadeverk i Moss sentrum om natten. Da var interessen så stor at ravnene var ute både fredag og lørdag. Det skal være minimum tre personer som går. Senere ble det "ravning" bare hver lørdag. Og i 2015 var det slutt, for få voksne meldte seg.

Natteravner skal være frivillige, edrue, voksne mennesker som viser omsorg og interesse og som tar kontakt med barn og unge på byen. En vandringsgruppe består av minst tre og maks 5 personer. De harr alltid førstehjelpsutstyr med. De vandrer i Moss sentrum natten mellom lørdag og søndag, og nettene før 1. og 17. mai. De skal representere det normale og stabile i et kanskje urolig og ustabilt nærmiljø. Virksomhetens idé er at dette i seg selv virker dempende på vold og skadeverk. De skal også hjelpe mennesker som ikke er i stand til å ta vare på seg selv og formidle kontakt til det offentlige hjelpeapparatet når det er nødvendig. Målet er å gjøre lokalmiljøet tryggere for alle aldersgrupper og dempe rus-, volds- og skadeverksproblemene.

Alle voksne personer over 20 år kan bli Natteravn. Det kreves ingen formell kursing. Alle som vurderer å bli natteravn kan gå sammen med de andre en natt for å se hvordan det er.

Kilde:

  • Natteravnenes hjemmeside
  • Moss Avis
  • Dagsavisen/Moss Dagblad

EV