Natteravnene

Fra Moss byleksikon
Hopp til navigeringHopp til søk

Natteravnene i Moss var en humanitær grasrotbevegelse som skal forebygge vold og skadeverk i Moss sentrum om natten. Natteravnene startet i 2008 og var ledet av en styringsgruppe på seks personer. Da var interessen så stor at ravnene var ute både fredag og lørdag. Det skal være minimum tre personer som går. Senere ble det "ravning" bare hver lørdag. Og i 2015 var det slutt. For få voksne meldte seg. Men blir det flere, er den tidligere lederen villig til å begynne på nytt.

Natteravner skal være frivillige, edrue, voksne mennesker som viser omsorg og interesse og som tar kontakt med barn og unge på byen. En vandringsgruppe består av minst tre og maks 5 personer. De harr alltid førstehjelpsutstyr med. De vandrer i Moss sentrum natten mellom lørdag og søndag, og nettene før 1. og 17. mai. De skal representere det normale og stabile i et kanskje urolig og ustabilt nærmiljø. Virksomhetens idé er at dette i seg selv virker dempende på vold og skadeverk. De skal også hjelpe mennesker som ikke er i stand til å ta vare på seg selv og formidle kontakt til det offentlige hjelpeapparatet når det er nødvendig. Målet er å gjøre lokalmiljøet tryggere for alle aldersgrupper og dempe rus-, volds- og skadeverksproblemene.

Alle voksne personer over 20 år kan bli Natteravn. Det kreves ingen formell kursing. Alle som vurderer å bli natteravn kan gå sammen med de andre en natt for å se hvordan det er.

Kilde:

  • Natteravnenes hjemmeside
  • Moss Frivilligsentral
  • Dagsavisen/Moss Dagblad

Skrevet av Elisabeth Vogt (EV)