Støtvig Hotel

Fra Moss byleksikon
Hopp til navigeringHopp til søk
Støtvig hotel ble bygget opp mye større og en helt annen stil i 2011 enn da det gamle ble revet. Foto: JK(2020)
Hotellet , her sett fra inngangspartiet i Larkollveien. Foto: JK (2020)
To kæll og gode venner i hyggelig passiar i parken ved hotellets sjøside. Skulpturen er laget av Grete Skovly. "Kællane" er forøvrig de gamle kameratene Stig Fische, hotellets eier til venstre og tidligere ordfører i Rygge, Hans Jørn Rønningen. Foto: JK (2020)

Støtvig Hotel ligger i Larkollveien 801, Larkollen i Rygge.

Hotellet ligger i en lun bukt – Lersbaugen, eller Baugen. Det opprinnelige hotellet ble bygget av Ole Støtvig. Han var fra gården Store Støtvig, men siden det var hans fem år eldre bror Helge som var odelsgutten, valgte Ole å satse på en annen livsvei enn å bli gårdbruker. I år 1900 reiste han sitt mondene badehotell, med låve, stall og vognskjul. Låven sto frem til 1954. Det var også en paviljong på stranden. Støtvig overtok skysskaffertjenesten fra Røeds Hotell .

I 1917 ble hotellet bygget ut med den store spisesalfløyen. Like før han døde, solgte Ole Støtvig hotellet til et konsortium, Larkollen Hotell AS, som også hadde kjøpt Røeds hotell. Men bare fire år senere ble begge hotellene solgt til en fru Iversen fra Hvaler som eide det bare i drøye to år.

Da hun døde overtok Knut Veum, Han og hans sønn Knut Einar Veum drev hotellet frem til Stig Fische kjøpte det i 2011.

Da var det gamle hotellet bygget om og på så mange ganger at det var blitt veldig upraktisk. Fische fikk hele hotellet revet, og fikk bygget et helt nytt hotell på samme sted, inspirert av byggestilen i New England, USA. Det nye hotellet fikk flere spisesaler og sterkt utvidet kjøkkenavdeling, og spaavdeling med svømmebasseng i kjelleren, der man også kan svømme direkte "ut i det fri". Men navnet Støtvig Hotel ble beholdt.

Rett utenfor hotellet i Larkollen ligger en flott badestrand mot sør, kombinert med båtmolo med stupemuligheter. Hotelleieren har i 2018 kjøpt naboeiendommen mot nord og planlegger en betydelig utvidelse.

Ved siden av hotellet er det nå bygget Villa Støtvig, et luksusavdeling i eget hus med plass til 12 personer. Døgnprisen er høy, den samme uansett hvor få eller mange som bor i huset. Etter et år e r etterspørselen relativ liten.

Støtvig hotel slik stedet var i mange år før hotelleier Stig Fische tok fatt på nybyggingen av hotellet. Foto: Arkivfoto: Moss Avis
Gamle Støtvig hotel innerst i Lersbaugenbukta slik stedet så ut rundt 1920/30-tallet. "Festningen" skimtes oppe i venstre hjørne. Nasjonalbibliotekets arkiv. Postkortfoto: Ole Skarbø, 1920-30.


Kilder:

  • Knut A. Nilsen: Larkollboken
  • Moss AvisEV