Venneforeningen Morsa 1833

Fra Moss byleksikon
Hopp til navigeringHopp til søk

Venneforeningen Morsa 1833, er en ideell forening som arbeider for økt kunnskap om Moss bys og distriktets brennerihistorie og byens industrihistorie. Den skal arbeide for økt forståelse av Mossefossens betydning som grunnlag for næringsvirksomhet, industri, bosetting og bydannelse. Den skal støtte opp om arbeidet til Moss by- og industrimuseum i samarbeid med andre kulturaktiviteter i området.

Medlemmene tilbys interessante aktiviteter. Siden Kulturminneåret 1997 har Morsa-vennene gjennomført en rekke byvandringer og andre kulturarrangement knyttet til byens industri- og sprithistorie.

De årlige byvandringene samler flere hundre historieinteresserte mossinger. Ved byvandringen 14. juni 2014 deltok 400 mennesker, som var maksimumstallet pga. bordsetningen på Peterson-tomta. I tillegg arrangerer foreningen årlig et større kulturarrangement tett opp til lanseringsdagen 4. november.

Foreningens prælather og precident holder årlig ca. 30 kåserier i bedrifter, museer, lag- og foreninger om historien, sprit- og industritradisjoner.


Kilde:Skrevet av Elisabeth Vogt (EV)