Jacobsen, Hanna: Forskjell mellom sideversjoner
Ingen redigeringsforklaring |
Ingen redigeringsforklaring |
||
(2 mellomliggende sideversjoner av samme bruker vises ikke) | |||
Linje 1: | Linje 1: | ||
'''Hanna Jacobsen''' (1904-1985) var husstellærer og bestyrer/rektor ved Moss | '''Hanna Jacobsen''' (1904-1985) var husstellærer og bestyrer/rektor ved [[Moss Husmorskole]], som hun startet i 1933. Hun bygde opp skolen til å få en viktig rolle i Moss. Hundrevis av mossekvinner har opplevd Hanna Jacobsen som lærer og inspirator. Under 2. verdenskrig gjorde hun en viktig innsats for folk flest gjennom sine kostråd i Moss Avis. Hun lanserte nye og bedre oppskrifter på krisetids-mat. Som eksempel kan nevnes sildekarbonader, sildefrikasse og kaninretter. Fiskekaker kunne stekes i tran. Hun var søster av NS-fylkesmannen [[Hans S. Jacobsen]], men delte slett ikke hans politiske syn. Hanna Jacobsen var forfatter og redaktør av to store kokebøker. «''Den store norske dessertboken''» fra 1966 og «''Den store norske kakeboken''» fra 1967. | ||
'''Kilde''' Moss Bys | '''Kilde''' '' | ||
* [[Moss Bys Historie bind 1-3|Moss Bys Historie]]'', bind 3 av Nils Johan Ringdal (Moss 1994) | |||
---- | |||
Artikkelen er skrevet av: [[Edfeldt, Per|Per Edfeldt]] ([[PE]]) | |||
[[Kategori: Personer]] | [[Kategori: Personer]] |
Siste sideversjon per 9. jun. 2014 kl. 13:46
Hanna Jacobsen (1904-1985) var husstellærer og bestyrer/rektor ved Moss Husmorskole, som hun startet i 1933. Hun bygde opp skolen til å få en viktig rolle i Moss. Hundrevis av mossekvinner har opplevd Hanna Jacobsen som lærer og inspirator. Under 2. verdenskrig gjorde hun en viktig innsats for folk flest gjennom sine kostråd i Moss Avis. Hun lanserte nye og bedre oppskrifter på krisetids-mat. Som eksempel kan nevnes sildekarbonader, sildefrikasse og kaninretter. Fiskekaker kunne stekes i tran. Hun var søster av NS-fylkesmannen Hans S. Jacobsen, men delte slett ikke hans politiske syn. Hanna Jacobsen var forfatter og redaktør av to store kokebøker. «Den store norske dessertboken» fra 1966 og «Den store norske kakeboken» fra 1967.
Kilde
- Moss Bys Historie, bind 3 av Nils Johan Ringdal (Moss 1994)
Artikkelen er skrevet av: Per Edfeldt (PE)