Moss Husmorskole

Fra Moss byleksikon
Hopp til navigeringHopp til søk

Moss Husmorskole ble startet av Hanna Jacobsen og Bergdis Renolen i 1933 i privat regi, med plass til 25 elever. Bare tre år senere søkte Moss kommune om statsstøtte for å overta skolen, og det skjedde i 1937.

Her fikk de unge damene undervisning i matlaging, husstell, hygiene, økonomi og søm. Det var kurs både på formiddag og kveldstid. I en periode holdt skolen også «smørbrødkurs» for menn. Skolen måtte stadig flytte, fra de første lokalene i Værlegata, til Dronningens gate, Bellevue og Værftsgata, før skolen i 1963 flyttet til Torderød gård på Jeløy, der den var til 1986.

Husmorskolen fikk et annet innhold da den ble overtatt av fylkeskommunen i 1976 og ble en del av den videregående opplæringen med praktisk linje. Det nye navnet ble i 1976: Torderød videregående skole, studieretning for husholdningsfag. I 1986 flyttet skolen til Solgaard Skog og ble en del av Mosseporten videregående skole. Husmorskolens arvtaker fra 2001 ble Studieretning for restaurant- og matfag (tidligere kalt «kokk og servitør») ved Kirkeparken videregående skole.EV