Ungdommens bystyre: Forskjell mellom sideversjoner

Fra Moss byleksikon
Hopp til navigeringHopp til søk
Ingen redigeringsforklaring
Ingen redigeringsforklaring
 
(3 mellomliggende versjoner av 2 brukere er ikke vist)
Linje 1: Linje 1:
'''Ungdommens bystyre''' i Moss (UBM) ble reetablert i 2003. Hensikten er å øke ungdoms samfunnsengasjement. UBM skal være partipolitisk uavhengig og ha 23 representanter: En fra hver skole i Moss, og syv repesentanter fra organisasjoner og lag.
'''Ungdommens bystyre''' i Moss (UBM) ble opprinnelig etablert i 1963 og reetablert i 2003. I 2020 ble det erstattet av [[Medvirkningsrådet for ungdom]].
Ungdommens bystyre har minst fire møter i skoleåret og skal diskutere saker som er aktuelle for barn og unge. De har også møte- og talerett i skole- og oppvekstutvalget. De skal drive ungdomspolitikk ut fra egne ønsker og meninger, og skal disponere, prioritere og fordele (etter søknad) et årlig beløp som Moss kommune har bestemt.


'''Kilde:'''
Ungdommens bystyre skulle være et ungdommelig kopi av bystyret, med like mange representanter som de voksne og med riktige forholdstall fra de enkelte partiene. En av hovedsakene som Ungdommens Bystyre den gang konsentrerte seg om, var at Moss kommune burde kjøpe hele [[Alby gård|Alby]]eiendommen av [[Biørn Biørnstad]]s dødsbo. Noe de også fikk de voksne med på. Men fordi de unge medlemmene skulle videreutdannes, ble Ungdommens Bystyre nedlagt etter bare to år.
 
I 2003 ble det reetablert i en noe annen form: UBM skulle nå være partipolitisk uavhengig og ha 23 representanter: En fra hver skole i Moss, og syv representanter fra organisasjoner og lag. Hensikten var å øke ungdoms samfunnsengasjement.
 
Ungdommens bystyre hadde minst fire møter i skoleåret og skulle diskutereaktuelle  saker for barn og unge. Ungdommens bystyre var også høringsorgan i saker som berører barn og unge. En større sak som de tok opp år etter år, var å få en skikkelig skateboard-rampe. Den ble realisert på [[Myra]] i 2012. Ungdommens bystyrerepresentanter hadde også møte- og talerett i skole- og oppvekstutvalget. De skulle drive ungdomspolitikk ut fra egne ønsker og meninger, og disponere, prioritere og fordele (etter søknad) et årlig beløp som Moss kommune har bestemt.
 
 
'''Kilder:'''
* Erik Roth Nilsen
* Moss kommune
* Moss kommune
--------
--------
Skrevet av Elisabeth Vogt ([[EV]])
[[EV]]
[[Kategori: Politikk]]
[[Kategori: Politikk]]

Siste sideversjon per 26. jan. 2021 kl. 17:29

Ungdommens bystyre i Moss (UBM) ble opprinnelig etablert i 1963 og reetablert i 2003. I 2020 ble det erstattet av Medvirkningsrådet for ungdom.

Ungdommens bystyre skulle være et ungdommelig kopi av bystyret, med like mange representanter som de voksne og med riktige forholdstall fra de enkelte partiene. En av hovedsakene som Ungdommens Bystyre den gang konsentrerte seg om, var at Moss kommune burde kjøpe hele Albyeiendommen av Biørn Biørnstads dødsbo. Noe de også fikk de voksne med på. Men fordi de unge medlemmene skulle videreutdannes, ble Ungdommens Bystyre nedlagt etter bare to år.

I 2003 ble det reetablert i en noe annen form: UBM skulle nå være partipolitisk uavhengig og ha 23 representanter: En fra hver skole i Moss, og syv representanter fra organisasjoner og lag. Hensikten var å øke ungdoms samfunnsengasjement.

Ungdommens bystyre hadde minst fire møter i skoleåret og skulle diskutereaktuelle saker for barn og unge. Ungdommens bystyre var også høringsorgan i saker som berører barn og unge. En større sak som de tok opp år etter år, var å få en skikkelig skateboard-rampe. Den ble realisert på Myra i 2012. Ungdommens bystyrerepresentanter hadde også møte- og talerett i skole- og oppvekstutvalget. De skulle drive ungdomspolitikk ut fra egne ønsker og meninger, og disponere, prioritere og fordele (etter søknad) et årlig beløp som Moss kommune har bestemt.


Kilder:

  • Erik Roth Nilsen
  • Moss kommune



EV