Morsa aquavit: Forskjell mellom sideversjoner

Fra Moss byleksikon
Hopp til navigeringHopp til søk
IT (diskusjon | bidrag)
Ingen redigeringsforklaring
IT (diskusjon | bidrag)
Ingen redigeringsforklaring
Linje 1: Linje 1:
'''MORSA AQUAVIT''' Morsa Aquavit er produsert etter en originaloppskrift fra 1833 og relansert i år 2000. Den er modnet på sherryfat og er kraftig krydret med innslag av karve, samt anis, fenikkel og humle. Aquaviten passer godt til norsk tradisjonsmat og anbefales å serveres ved 12-14 grader
'''MORSA AQUAVIT''' Morsa Aquavit er produsert etter en originaloppskrift fra 1833 og relansert i år 2000. Den er modnet på sherryfat og er kraftig krydret med innslag av karve, samt anis, fenikkel og humle. Aquaviten passer godt til norsk tradisjonsmat og anbefales å serveres ved 12-14 grader.
Med svartedauen kom spriten til landet og ble først brukt som medisin. Aquavitac (livets vann) ble laget i Norge så tidlig som i 1530. I perioden 1826-1856 var Moss den største produsenten i landet, med 14 brennerier og 79 utsalgssteder fordelt på 3000 innbyggere.
Morsa var navnet på Vansjø-Hobølvassdraget i eldre tid. Navnet Moss kommer av Mors (Morse elv) som har rot i det gammelnorske mjær som betyr myr/vann. Moss by vokste fram som følge av vassdraget og fossen. Det var næringsvirksomhet i fossenområdet, og gårdene rundt. Morsavassdraget produserte råvarer til spritprodukjonen.

Sideversjonen fra 13. jan. 2013 kl. 09:39

MORSA AQUAVIT Morsa Aquavit er produsert etter en originaloppskrift fra 1833 og relansert i år 2000. Den er modnet på sherryfat og er kraftig krydret med innslag av karve, samt anis, fenikkel og humle. Aquaviten passer godt til norsk tradisjonsmat og anbefales å serveres ved 12-14 grader. Med svartedauen kom spriten til landet og ble først brukt som medisin. Aquavitac (livets vann) ble laget i Norge så tidlig som i 1530. I perioden 1826-1856 var Moss den største produsenten i landet, med 14 brennerier og 79 utsalgssteder fordelt på 3000 innbyggere. Morsa var navnet på Vansjø-Hobølvassdraget i eldre tid. Navnet Moss kommer av Mors (Morse elv) som har rot i det gammelnorske mjær som betyr myr/vann. Moss by vokste fram som følge av vassdraget og fossen. Det var næringsvirksomhet i fossenområdet, og gårdene rundt. Morsavassdraget produserte råvarer til spritprodukjonen.