Rambergbukta naturreservat: Forskjell mellom sideversjoner

Fra Moss byleksikon
Hopp til navigeringHopp til søk
mIngen redigeringsforklaring
Ingen redigeringsforklaring
Linje 1: Linje 1:
'''Rambergbukta''' ligger midt på vestsiden av Jeløy og ble i 1992 sikret som våtmarksområde. Det vesentlige av arealet utgjøres av vann, men den lille holmen Flantorsk inngår. Totalt areal er ca.370 dekar.  
'''Rambergbukta naturreservat''' ligger midt på vestsiden av [[Jeløy]] og ble i 1992 sikret som våtmarksområde. Det vesentlige av arealet utgjøres av vann, men den lille holmen [[Flantorsk]] inngår. Totalt areal er ca. 370 dekar.  
 
Formålet med fredningen er å bevare et verdifullt, marint gruntområde med vegetasjon og fugleliv som er naturlig knyttet til området.
 
I reservatet ligger en artsrik strandeng. På strandengen finns det blant annet dvergtusengylden, gåsemure og jordbærkløver.
I tiden 15. mars til 31. mai og 1. august til 30. september er all ferdsel forbudt i gruntområdene i buktene og på Flantorsk.
 
 
'''Kilder:'''
* [http://www.moss.kommune.no/artikkel.aspx?AId=2156&Back=1 Moss kommune]




Linje 7: Linje 16:
Artikkelen er skrevet av: Egil Lund ([[EL]])
Artikkelen er skrevet av: Egil Lund ([[EL]])


Denne siden er sist redigert av [[Bruker:JL|JL]] 20. mar 2014 kl. 20:02 (UTC)


[[Kategori: Geografi]]
[[Kategori: Miljøvern]]
[[Kategori: Naturreservater]]
[[Kategori: Steder]]
[[Kategori: Steder]]

Sideversjonen fra 25. mai 2014 kl. 13:20

Rambergbukta naturreservat ligger midt på vestsiden av Jeløy og ble i 1992 sikret som våtmarksområde. Det vesentlige av arealet utgjøres av vann, men den lille holmen Flantorsk inngår. Totalt areal er ca. 370 dekar.

Formålet med fredningen er å bevare et verdifullt, marint gruntområde med vegetasjon og fugleliv som er naturlig knyttet til området.

I reservatet ligger en artsrik strandeng. På strandengen finns det blant annet dvergtusengylden, gåsemure og jordbærkløver. I tiden 15. mars til 31. mai og 1. august til 30. september er all ferdsel forbudt i gruntområdene i buktene og på Flantorsk.


Kilder:




Artikkelen er skrevet av: Egil Lund (EL)