Altus Norway

Fra Moss byleksikon
Hopp til navigeringHopp til søk

Altus Norway AS, Vanemveien 1 i Moss ble etablert i Oslo i 2008 fra Altus-konsernets hovedkontor i Singapore for å støtte opp rundt norske og europeiske kunder. I 2014 flyttet kontoret fra Oslo til samme terminalen i Vanemveien. Senere samme år fikk noen av de ansatte tilbud om å kjøpe det norske selskapet fra Altus-konsernet for en dollar og slo til på tilbudet. Et uavhengig Altus Norway, inngikk et franshise-samarbeid med resten av Altus-konsernet for å ha støtte og samarbeid innen blant annet HSE, IT, operasjon og forretningsutvikling.

Fra 2014 har Altus Norway hatt en stor årlig vekst, og har gått fra en omsetning på NOK 32 millioner til NOK 119 millioner i 2017, og med estimert omsetning for 2018 på NOK 170 millioner. Selskapet har diversifisert fra logistikktjenester til offshore og marine selskaper, til å håndtere lager og distribuere vin og general cargo, samt støtte opp under diverse nye industrier. Altus Norway jobber nå også for diverse selskaper innen grønn teknologi, gjenvinning og fornybar energi.

Tjenestene Altus Norway leverer er i hovedsak: prosjektlogistikk med chartering og tungløft, marinelogistikk, terminaldrift og distribusjon, general cargo og vinlogistikk.

Altus eies av seks aksjonærer som alle jobber fulltid i selskapet. Daglig leder Stig Sandum er største aksjonær med 32.75 prosent av aksjene. Per 25.09.2018 har Altus Norway 20 ansatte.

I 2020 solgte de seks eierne bedriften til det nederlandske Global Transport Services (GTS) for 100 millioner kroner, men beholdt den lokale styringen i Moss. Planen er å bygge et nytt lager på 15.000 kvadratmeter på Vanem. Det skal stå klart 1.1. 2022. Bedriften skal inngå i konstellasjonen Best Global Logistics (BGL) og vil skifte navn til BGL Norway.

Kilde:

  • Reidar Evensen, Commercial Manager
  • Moss Avis

---

EV