Breivik, Sverre

Fra Moss byleksikon
Hopp til navigeringHopp til søk

Sverre Breivik (1993- ) er en norsk skuespiller, artist og låtskriver. (Som artist er han kjent som Metteson.) Han er oppvokst i Moss og gikk ut fra Kirkeparken videregående skole i 2012. Han slo igjennom lokalt i hovedrollen som Tevje i Spelemann på taket med teatergruppa A.P.P.L.A.U.S. i 2012.

Breivik gikk på Statens Teaterhøgskole fra 2013-16 og ble deretter ansatt ved Den Nationale Scene i Bergen, der han har hatt roller som Perchik i Spelemann på taket, prinsen i Askepott, Horatio i Hamlet og hovedrollen som aidssyke Prior i Engler i Amerika.

Som musiker har han tatt artistnavnet Metteson (etter sin mor) og gir ut synthpop. Han ga ut sin første singel, 80 miles, i 2019 og har utgitt 8 singler til i perioden 2019-23. Hans første EP, Convince Me, kom i 2021. I 2024 kom albumet Look to a star. I 2021 ble han kåret til Årets stjerneskudd av by:Larm og ble nominert til Spelemannsprisen i klassen Årets gjennombrudd samme år.

De siste par åra har han satt skuespiller-karrieren på pause og satser helt på karrieren som popartist. Han har opptrådt på turné i Norge og utlandet, bl.a. på Øyafestivalen og Roskilde

Kilder:

  • Wikipedias
  • Div. oppslag i Moss Avis.

.....

Skrevet av Jørgen Ludvigsen (JL)