Gukild, Emil

Fra Moss byleksikon
Hopp til navigeringHopp til søk

Emil Gukild (1992 - ) er en norsk journalist og programleder. Han er født i Texas, men han hadde mye av sin oppvekst i Moss og har både amerikansk og norsk statsborgerskap.

Gukild tok eksamen ved Kirkeparken vgs. i 2011 og har en bachelorgrad i journalistikk fra Høgskolen i Volda (2011-14). Lokalt ble han kjent gjennom sine roller i teatergruppa A.P.P.L.A.U.S. og for sitt standup-stunt "Gukild fyller Parkteatret" i 2013, der han etter et veddemål opptrådte nesten alene på scenen i halvannen time, med sang, dans, spill og fortellinger, godt hjulpet av venner som Sverre Breivik og Sofie Bjerketvedt. Showet trakk fullt hus den kvelden, over 450 tilhørere.

Han ble kjent nasjonalt gjennom humorprogrammet "Emil i OL" for TVNorge i Pyeongchang i 2018. Han har også opptrådt på andre scener, bl. a på Latter i Oslo. Fra 2018-23 var han sportsjournalist for NRK Sport og ledet en rekke sportssendinger. Han var også sportsanker i Dagsrevyen, og sommeren 2020 ledet han en uke av "Sommerbilen minutt for minutt"

Som freelanser fra 2023 leder han bl. a. podcasten "Skiklubben" sammen med Anders Aukland og Silje Nordnes. I 2024 deltok han sammen med sin kone Linnea Myhre i "71 grader nord - team", de endte som vinnere etter å ha slått brødrene Johnsrud Sundby i finalen.


Kilder: Wikipedia-artikkel om E.G.

       Div. innlegg i Moss Avis.


Skrevet av Jørgen Ludvigsen (JL)