Handicare

Fra Moss byleksikon
Hopp til navigeringHopp til søk
Handicare bygger om biler for funksjonshemmende. (2019) Foto JK.
Handicare bygger om biler for funksjonshemmende. (2019). Foto JK.

Handicare AS, Vålerveien 159 i Moss, er en av Norges største leverandører av tekniske hjelpemidler til eldre og funksjonshemmede. Handicare ble startet i Moss i 1986 under navnet Rullestoleksperten, og laget manuelle rullestoler for mennesker med nedsatt funksjonsevne. Men relativt snart skiftet bedriften navn til Handicare. Gjennom årene har bedriften utviklet en rekke nye produkter som gjør hverdagen enklere for mange. Nå omfatter virksomheten hjelpemidler for barn og unge med funksjonshemninger, og tilpassing av bolig. I 2015 ble hovedkontoret flyttet til Stockholm. Nå eies Handicare av det svenske investeringsselskapet Nordic Capital. Hovedkontoret for Norge ligger fortsatt i Moss.

Selskapet har fortsatt et eget prosjektkontor i Moss for å ivareta anbuds- og tilbudsutarbeidelse, prosjektoppfølgning, samt som støttefunksjon for salgsapparatet. Selskapet eies av det svenske investeringsfondet Nordic Capital Fund VII. Handicare Auto både utvikler, produserer, importerer og monterer utstyr som gjør det mulig for funksjonshemmede å kjøre i egen bil.

Handicare Auto har utviklet seg til å bli Nordens største ombygger av biler, både private og yrkesbiler, til funksjonshemmede. Også i Moss blir biler tilpasset bevegelseshemmede. I tillegg har divisjonen 13 egne offentlig godkjente bilverksteder og salgskontorer over hele landet.

I 2016 kjøpte Handicare opp Rep-Tek AS, som har seks avdelinger i Sør-Norge.

Kilde:

  • Handicares hjemmeside
  • Moss Avis.

Skrevet av Elisabeth Vogt (EV)