Kråkereiret

Fra Moss byleksikon
Hopp til navigeringHopp til søk
Kråkereiret er Norges eldste rockeklubb. Her inngangen i brohodet til Rådhusbrua i en litt sliten og tagget utgave i 2014. Fotograf: Bjørn Wisth

Kråkereiret er en ungdomsklubb som ligger i Jernbanegata 2 i Moss. Som Norges første rockeklubb ble klubben stiftet 2. mars 1962, i Blinkens lokaler i brohodet under Rådhusbrua. Aktiviteten varierer, høydepunktet var på 70- og 80-tallet, med blant annet egen teater- og dansegruppe, bokkafé osv. Plakatene på veggene vitner om en voldsom konsertvirksomhet de første årene.

Kråkereiret sto for konserter, rusfrie ungdomsarrangement, pubdrift, Kråkefestivalen, Halloween-show, ribberock og er medarrangører av Festivalen Sin. Etter en konkurs holdt Kråkereiret det gående i et par år, før dørene ble lukket i 2013. De siste årene har lokalene vært brukt til øving for lokale band, filmfremvisning og brettspillklubb m.m. I 2018 ble det satt i gang igjen med noen konserter og arrangementer i måneden, klubbkvelder på lørdager, hiphop på søndager og tangokurs på tirsdager. Kråkereiret drives bare av frivillige, men kommunen sørger for gratis lokaler.

Kilder:

  • Georg V. Ogden: De grønne løkene
  • Tom Paulsen
  • Moss AvisEV