Krapfoss Sportskytterlag

Fra Moss byleksikon
Hopp til navigeringHopp til søk

Krapfoss Sportskytterlag ble stiftet i 1930 under navnet Krapfoss Salongskytterlag, men skiftet navn til Krapfoss Sportskyttelag i 2001. I 1950 ble laget slått sammen med Moss Skytterlag, men krapfossnavnet ble beholdt.


Klubben er medlem av Norges Idrettsforbund gjennom Østfold Idrettskrets og Norges Skytterforbund gjennom Østfold Skytterkrets. Som skytterklubb i hjemmehørende i Moss kommune, er de også medlem av Moss idrettsråd. Tre av landets mest fremtredende sportsskyttere er medlemmer av klubben: Henrik Larsen, Malin Westerheim og Are Hansen.


Klubben, i samarbeid med Østfold skytterkrets, deltar aktivt med å arrangere konkurransestevner og stiller i tillegg opp med egne deltakere i alle aldere.


Klubben har eget klubbhus ved Vansjø, Skytterhuset, med utsikt mot Nesparken. Huset var en gammel tyskerbrakke som stod oppført på Gjølberg i Rygge, men ble demontert, flyttet, gjenreist og innredet i løpet av perioden høsten 1946 – 17. april 1948. Det er blitt lagt ned mange ønsker og planer om nytt skytterhus, da den gamle tyskerbrakken er i dårlig stand. Men utendørs skytebane må klubben låne av andre.


Byens første skytterlag ble etablert i 1801 som det første på Østlandet.


Kilder:

  • Arve Hansen
  • Krapfossboka
  • Wikipedia
  • Østfolds historie IIIArtikkelen er skrevet av: Elisabeth Vogt (EV)