Larkollen Camping

Fra Moss byleksikon
Hopp til navigeringHopp til søk
Larkollen Camping er en av landets største. Foto: JK (2020)
Velkommen til Larkollen Camping. Foto: JK (2020)

Larkollen Camping - Nesetveien 24, ligger helt sør på Larkollneset i Rygge. Den drives av NAF og har 363 faste plasser for langtidsleie, ca. 34 døgnplasser og 11 campinghytter av forskjellig standard.

Det startet i 1970 med enkle telt, nå er det campingvogner med og uten "spikertelt" som gjelder. Nå er NAF Larkollen Camping Norges tredje største campingplass. Larkollen Camping åpner for sesongen rundt 1.april.

Her er også en sørøstvendt og en vestvendt sandstrand, litt svaberg, og sandvolleyballbane. En butikk ligger hundre meter unna. Nede ved stranden er det anlagt en fiske- og badebrygge tilrettelagt for rullestoler og en vanlig badebrygge ved siden av.

Helt nord på campingplassen står det en 5 meter høy bautastein. I 1934 ble den flyttet av Rygge Ungdomslag fra en liten gravrøys inni skogen og til campingplassen. Det er to bronsealderrøyser på området. Larkollen Camping og Nes Camping skal være toneangivende i NAFs nye storsatsing på campingplasser. Campingplassen er kjent fra NRKs serie Campingliv.

NAF Larkollen Camping har også blitt kjent gjennom NRK-serien Campingliv. Foto: JK (2020)

Kilder:

  • NAFs hjemmeside
  • Oslofjordens Friluftsråd
  • Kjell Taskerud
  • Rygges historie I

---


EV