Larkollen behandlingssenter

Fra Moss byleksikon
Sideversjon per 12. aug. 2020 kl. 22:57 av FCB (diskusjon | bidrag) (Én revisjon er importert)
(diff) ← Eldre sideversjon | Nåværende sideversjon (diff) | Nyere sideversjon → (diff)
Hopp til navigeringHopp til søk

Larkollen behandlingssenter for ungdom, Rørvikveien 10, er en langtids døgninstitusjon som er godkjent og drives etter Spesialisthelsetjenesteloven og Lov om psykisk helsevern. Virksomheten er en del av den ideelle stiftelsen Kirkens Bymisjon og drives på oppdrag fra Helse Sør Øst. Behandlingssenteret har vært drevet som døgninstitusjon siden 1961 og er landets eldste i sitt slag. Det var i 1959 at Oslo Indremisjon kjøpte det tidligere Borglund pensjonat for å bruke det til å hjelpe piker med tilpasningsproblemer. Senere er også gutter sluppet til på behandlingssenteret.

Nå har senteret 16 plasser fordelt på to avdelinger. Målgruppa er ungdommer i alderen 13 til 18 år med alvorlige og sammensatte psykiske vansker. Larkollen er en åpen og frivillig institusjon. Det er ungdommenes lokale barne- og ungdomspsykiatriske poliklinikk som søker om plass.

Hovedtjenesten er miljøterapi som foregår i det daglige på avdelingen – tilrettelagt samvær og aktivitet der nye relasjonserfaringer og mestringsopplevelser står sentralt. I tilbudet integreres også individuell- og gruppeterapi. Samarbeidet med familie og nettverk blir tilrettelagt ut fra hver enkelt families behov og egenart.

Virksomheten har tilknyttet skole på stedet. Rørvik skole gir tilpasset undervisning på grunnskole- og videregående nivå.


Kilde:

  • Ingerlin Amundsen, Larkollen Behandlingshjem
  • J. H. Vogt: Med Moss Avis gjennom 100 år


EV