Kirkens Bymisjon

Fra Moss byleksikon
Hopp til navigeringHopp til søk

Kirkens Bymisjon i Moss, Kirkegata 19, ble etablert i 2013.

Kirkens Bymisjon driver en rekke aktiviteteer i Moss for å hjelpe mennesker som faller litt utnfor. De startet med "I jobb Moss» som skal gi arbeidsledige mulighet til jobbaktivitet og sosialt fellesskap ved å ta enkeltoppdrag i offentlige og private bedrifter. Blant annet ved å holde byen og distriktet rent for søppel. Målet er å øke selvrespekten, opplevelse av mestring og følelsen av å være nyttig. Men her kan også trygdede og pensjonister gjøre en jobb i stedet for å sitte isolert hjemme. Kirkens Bymisjon er opptatt av at barn og unge i Moss skal ha det trygt og godt. De disponerer to leiligheter i byen hvor foreldre uten samværsrett kan møte barna sine i trygge former.

Kirkens Bymisjon i Moss driver også Skattkammeret, som er en gratis utlånsentral med blant annet sportsutstyr for barn og unge, og de ha ansatt en egen fritidskoordinator for Moss. Fra 2023 overtok Kirkens Bymisjon driften av Homestart i Moss. Våler og Råde, og fra 2024 driften av Frivilligsentralen. Frivilligsentralen får heretter ansvaret for Julaften på Verket Scene, Onsdagssuppa på Arena og Yoga på Arena.

I samarbeid med flere forretninger i Moss deler Kirkens Bymisjon også ut mat til mennesker som er i en vanskelig situasjon.
Eksterne lenker:

Kilder:

  • Moss Avis
  • Lars Kjetil Froholt
  • Kirkens Bymisjons magasin BYEV