Moss Frivilligsentral

Fra Moss byleksikon
(Omdirigert fra Frivilligsentralen)
Hopp til navigeringHopp til søk

Moss Frivilligsentral, Byfogd Sandbergs gate 5 eies og drives av Moss og omegn kvinneråd, i samarbeid med Moss kommune. Inntil 2017 fikk Frivilligsentralen statsstøtte, nå er driften med en ansatt bare kommunens ansvar. Frivilligsentralen ble startet i Sykehusgata 10 i 1998 og flyttet til Skoggata i 2013,og videre til Frivillighetens Hus i 2017.

Frivilligsentralens formål er å formidle kontakt mellom frivillige og brukere i alle aldre som trenger litt praktisk bistand. Det kan være leksehjelp, følge til lege, underholdning for eldre på sykehjem, turgruppe, besøkstjeneste, matlaging og norskpraksis med innvandrere, hjelp til å handle og mye annet. Moss Frivilligsentral har som formål å styrke og fremme den frivillige innsatsen i Moss. Frivilligsentralen samarbeider også med selvhjelpsgrupper, blant andre AngstRingen.

Det overordnede målet for Frivilligsentralen er å bedre de sosiale nettverkene og bidra til å skape et godt og trygt nærmiljø for den enkelte. Frivilligsentralen drives på basis av frivillige, ubetalte medarbeidere, med unntak av daglig leder, som er ansatt på heltid. Hjelpen er gratis for brukerne. Sentralen har ca 200 frivillige, og ca 80 brukere som får personlig hjelp på forskjellige områder. I tillegg er ca. 350 med på strikkekafeen, språkkafeen og det internasjonale sangkoret "Sang uten grenser". Frivilligsentralen har også etablert små parsellhager som brukerne kan stelle selv.Kilde:

  • Moss Frivilligsentral


---

EV