Moss & Rygge Golfklubb

Fra Moss byleksikon
Hopp til navigeringHopp til søk
Golfklubben på Evje er kjent som en av landets flotteste. Foto: JK (2020)
Golfklubbens "hjerte" ligger i huset til venstre, med kontorer, kafe og butikk. Foto: JK (2020)
Bak den grønne banen blinker Årefjorden i det fjerne. Foto: JK (2020)

Moss & Rygge Golfklubb ble dannet november 1991 av 16 ivrige golfere med ønske om å drive et fullverdig golfanlegg i Mosseregionen. Etter å ha vurdert arealer ved Alby-området på Søndre Jeløy og ved Nore gård, som grenser ned til Vansjø, ble valget Evje herregård i Rygge. Grunneier Edvard Aaby og et par hytteeiere i området hadde allerede sett på mulighetene til å bygge en 18 hulls golfbane.

I 2002 ble det gitt tillatelse til å bygge et golfanlegg, og Evje Golfpark AS ble dannet. For å sikre finansieringen av anlegget ble det solgt aksjer til medlemmene i Moss & Rygge Golfklubb. Det medførte at det er klubbens medlemmer som eier driftsselskapet.

I løpet av 2003-2004 sto 18-hullsbanen klar til bruk. Evje Golfpark AS står for driften av golfanlegget, Moss og Rygge Golfklubb leier spillerett for sine medlemmer.

I 2008 ble golfbanen innlemmet i «Rolexguiden», som en av Top 1000 golf courses in the world.

Klubben med sine ca 900 medlemmer er en av de største idrettsklubbene i Mosseregionen. Aktive medlemmer er i alderen fra 6-96 år pr 2018 Klubben har fostret flere spillere til landslagene i Norge, og har vunnet NM for lag i juniorklasse. Ett av medlemmene, Marianne Skarpnord, har pr 2018 tre seire på det øverste nivået i verden i dameklassen – profesjonelt.

I 2023 startet golfklubben et nytt tiltak i samarbeid med foreningen "Ett slag av gangen": To timer i uken får menneske med spesielle utfordringer spille gratis og med veiledning på treningsbanen. Det være seg rusavhengige, psykisk syke, unge lovbrytere, unge i utenforskap og minoriteter. Hensikten er at de skal ha et tilbud for å komme tilbake til den rette siden av samfunnet igjen.Kilde:

  • Åge Erichsen
  • Moss AvisIT