Moss Cykle Klubb

Fra Moss byleksikon
Hopp til navigeringHopp til søk

Moss Cykle Klubb. Forløperen til Moss Cykle Klubb var Moss MTB, som ble stiftet i 1997. Moss MTB var en sykkelklubb for terrengsyklister. Da flere kom til som ønsket å sykle på landevei, forandret klubben navn til Moss Cykle Klubb i 2005. Fra 2005 fram til 2013 økte medlemstallet nesten 3 ganger til 666 medlemmer. Det er medlemmer fra 5 til 75 år, jenter og gutter, kvinner og menn.

Cirka 100 medlemmer møter regelmessig til trening, innenfor både terreng og landevei. Tilbudene til barn og unge er på terrengsykkel, junior og voksne tilbys begge grener. De som trener er delt i grupper etter ferdigheter og nivå. Det er faste treningsdager, terrenggruppene mandag og onsdag, landeveisgruppene tirsdag og torsdag, samt at det er treningssamlinger i helgene. Det er også organisert vintertrening.

Etter treningsinnsats og nivå deltar medlemmene i sykkelløp. På landevei er Enebakk rundt og Landegrensen, begge i mai, viktig for mange. Turrittet Lillehammer-Oslo samler også mange. Det gjør også terrengrittene Grenserittet og Birkebeinerrittet. I 2012 fikk klubben sin første verdensmester da Gunnar Fjellberg vant VM for veteraner 65-69 år i temporitt (enkeltstart). I 2013 ble Tor Einar Kure norgesmester i banesykling i sin klasse.

Moss Cykle Klubb arrangerer landeveisrittet "Kråketråkken" i august hvert år. Det går fra Rygge Kirke rundt Larkollen, 4 runder – tilsammen 75 km, det samler mange deltakere og mange tilskuere rundt løypa.Kilde:

  • Ola BratlieArtikkelen er skrevet av: Irene Torstenson (IT)