Moss Korforening

Fra Moss byleksikon
Hopp til navigeringHopp til søk

Moss Korforening er et blandet kor som legger vekt på klassiske korverk og kirkemusikk, men også musikk med mer profant preg.


Målet er å kunne fremføre et oratorium minst hvert annet år. Koret ble etablert av Sigurd Islandsmoen i 1920. Formålet var å virke til fremme av korsang, spesielt større korverk, altså kirkelige musikkverk skrevet for solister, kor og orkester.


De første årene fremførte koret flere store korverk, bl.a. i Universitetets Aula i Oslo. Foreningen hadde i disse årene et nært samarbeid med Marinemusikken i Horten, Filharmoniske Selskaps Orkester og Moss Orkesterforening. Flere ganger deltok koret i direktesendinger med NRK.


Koret satser fortsatt på å holde en god kunstnerisk kvalitet med opplevelsesrike konserter og turer både i Norge og utlandet. Av større klassiske oratorier har korforeningen de senere årene fremført Elijah og Paulus av Felix Mendelssohn, Stabat Mater av Rossini, Mozarts Requiem, Rutters Requiem og Händels Messiah. I disse oppsetningene har korforeningen samarbeidet med både norske og utenlandske orkestre og en lang rekke kjente norske solister og orkestre.


Kantor i Jeløy kirke, Trond Egil Oftung, har vært Moss Korforenings dirigent siden 1988.


Framføringen av verket "Elias" ved 100-årsmarkeringen våren 2020 måtte utsettes pga koronaviruset.Kilde:

  • Korforeningens hjemmesideArtikkelen er skrevet av: Elisabeth Vogt (EV)