Moss Soroptimistklubb

Fra Moss byleksikon
Hopp til navigeringHopp til søk

Moss Soroptimistklubb ble stiftet i 1953 for kvinner med forskjellig yrkesbakgrunn. Ordet "Soroptimist" kommer av de latinske ordene "soror" og "optima", og kan noe fritt oversettes til "best for kvinner". Mosseklubben er medlem av Soroptimist International, som har klubber i 125 land.

Formålet er å hjelpe kvinner i hele verden, blant annet til utdannelse, bedre helsetilbudet, vannprosjekter og en rekke andre sosiale tiltak. Målet er å avskaffe fattigdom og kjønnsdiskriminering ved å sikre kvinner fullverdig sosiale og økonomiske rettigheter. Menneskerettigheter for alle, likestilling, myndiggjøring av kvinner og høy etisk standard er viktige elementer i arbeidet.

Klubbens medlemmer har opp gjennom årene vært meget aktive både på lokalt, nasjonalt og globalt plan. Moss Soroptimistklubb hadde unionsstyret i 1969-71 og har chartret naboklubben, Rygge Soroptimistklubb.

Som en ikke-statlig organisasjon (NGO) har SI konsultativ status i FN og aktive lobbyister ved FN-kontorene i New York, Genève, Wien, Roma, Nairobi og Paris.

Kilder:

  • Soroptimist International, NorgesunionenSkrevet av Elisabeth Vogt (EV)