Partnertech

Fra Moss byleksikon
Hopp til navigeringHopp til søk

Partnertech, Solgaard Skog 132 i Moss.

I 1944 sluttet Thorleif Kristiansen i sin jobb hos IL-O-VAN AS for å starte sin egen virksomhet. Han kalte firmaet T.H. Kristiansen. Ideen var å reparere kjøkkenkasseroller med lekkasjer. Dette var under krigen, en periode hvor det var stor vareknapphet, som gjorde slike reparasjoner aktuelle. Produksjonen av bunner ble gjort på selvlagede maskiner. Bedriften ble etter hvert en spesialist innen tynnplatebearbeiding.

Bedriften har gjennomgått fire faser knyttet til ulike kunder og produkter:

  1. Vaskemaskiner for L. G. Thoresen AS (Elto) utgjorde i den første perioden over 90 prosent av omsetningen.
  2. Fra 1970-tallet ble produksjon av egenutviklede sekkestativ for husholdningsrenovasjon et svært viktig felt, som også senere innbefattet tilsvarende utstyr for kildesortering.
  3. Neste fase er knyttet til Tomra Systems AS og maskiner til retur av drikkeemballasje. Her ble Th. Kristiansen AS også en viktig bidragsyter i utviklingen av nye maskiner.
  4. Tandberg (Cisco) og deres videokonferanseutstyr utgjør i dag hoveddelen av bedriftens produksjon.

Et hundretalls andre små kunder har i alle år bidratt til en positiv utvikling av bedriften.

T.H Kristiansen ble kjøpt av Partnertech AB i 2006. Det som startet i det små i 1944 har utviklet seg til en moderne industri med omsetning på nær 400 mill. kroner og en arbeidsplass på det meste for rundt 140 personer. På grunn av manglende ordre besluttet eierne å nedlegge bedriften i 2016. Da var det 54 ansatte.
Kilder:

  • Kjell Stubberud
  • Moss AvisArtikkelen er skrevet av: Elisabeth Vogt (EV)