Ryggejoggen

Fra Moss byleksikon
Hopp til navigeringHopp til søk
Ryggejoggen har vært et populært fritidstilbud siden 1982. Foto: Jan Kronberg (2020)

Ryggejoggen er en uhøytidelig trimkarusell, uten startkontigent og ingen rangering av resultatlistene. Den går hver torsdag i sommerhalvåret fra Ryggejoggenhytta ved Rygge kapell og hver lørdag i vinterhalvåret med start fra Idrettshuset på Halmstad. Ryggejoggen har aldri vært avlyst siden den ble startet i november 1982 og nærmer seg dermed 2000 start-datoer.

Vinterløypene er på henholdsvis 3,4 km, 6,2 km og 8 km. De går på grusveiene langs jernbanen mot Solberghøgda og på vestsiden av jernbanen tilbake til Idrettshuset. 8 km løypa går videre fra Solberghøgda til Rosneskrysset, opp forbi Lille Rygge til Rygge stasjon. Her krysses jernbanen og løpet går over idrettsbanen og opp til Idrettshuset. I vintersesongen tilbys badstue i Rygge idrettslags klubbhus etter fullført løp.

Sommerløypene er på henholdsvis 2, 4 og 7 km. De starter fra Ryggejoggenhytta sør for Rygge kapell og går sørover i tre ulike rundløyper i Opstadskogen mot Kjempekastet.

I mars 2019 ble de tre grunnleggerne og ildsjelene Bjørn Wollebekk, John-Vidar Olsen og Vidar Riser Nilsen hedret med Rygge idrettslags ærespris for sin innsats gjennom mer enn 36 år. For øvrig har om lag 20 personer startet mer enn 1000 ganger i Ryggejoggen, noen har også passert 1500 starter gjennom 37 år hittil.


Kilde:

  • Rygge Idrettslag
  • Moss Avis, 19. mars 2019EV og JL