Søvde AS

Fra Moss byleksikon
Hopp til navigeringHopp til søk

Søvde AS, Ordfører Utnes vei 51 i Rygge er en norsk importør av hageredskaper og parkmaskiner.


Selskapet er en videreføring av Helge Søvde A/S som i over 40 år har vært leverandør av hage-/parkmaskiner og snøfresere i Norge. Selskapet er en av Norges større aktører i hageutstyr, både for sommer- og vintersesong.

Helge Søvde startet selskapet som enkeltmannsforetak i 1966 da selskapet fikk et agentur fra Danmark på gressklippere og hageredskaper. I 1967 fikk Helge Søvde med seg to av sine sønner, Olav og Torleif i virksomheten. I 1976 ble også den tredje sønnen Harald med i bedriften.


Helge Søvde reiste rundt som selger og startet samtidig et hagesenter for hagemaskiner og hageutstyr lokalt i Moss. I bedriftens første år omsatte den kun sommervarer i agenturvirksomheten. Bedriften økte sin omsetning og fikk flere ansatte i 1969. Selskapet ble også omdannet til aksjeselskap samme året. I 1971 ble agenturvirksomheten flyttet fra Moss til egne lokaler i Rygge. I 1972 ble hagesenteret i Moss solgt. Året etter utvidet selskapet sin snøfresere og vintermarkedet.

Etter hvert som driftsomsetningen økte, ble det behov for større lagerplass og tilleggsbygg ble satt opp i 1975. Selskapet hadde en sunn utvikling og økte markedsandeler i denne perioden. I 1980 bygde selskapet nye lokaler, med lagerplass på 3 000 m². I 1985 ble et administrasjonsbygg oppført sammen med hovedlageret, og bedriften ble flyttet hit samme år. Dette er lokalene som brukes i dag.

I 2004 fisjonerte selskapet i et eiendomsselskap (Søvde Eiendom AS) og et driftsselskap (Søvde AS).Kilde:

  • WikipediaArtikkelen er skrevet av: Elisabeth Vogt (EV)