Sjøredningskorpset

Fra Moss byleksikon
Hopp til navigeringHopp til søk

Redningssentralens Sjøredningskorps holder til på Fuglevik i Rygge, etter at det sommeren 2020 ble flyttet fra Kanalen i Moss. Der fungerte brotårnet som operativ base for selskapets aktiviteter i Oslofjorden og regionen.

Sjøredningskorpset i Østfold består av en gruppe på ca. 70 frivillige som bruker redningsskøyta til å hjelpe mennesker i havsnød. Redningsskøyta har base i Kanalen i Moss. Den dekker hele området fra Moss, Son, Drøbak, Drammen, Holmestrand, Åsgårdstrand, Hankø og Larkollen. Hele sjøredningskorpset er kurset i førstehjelp, i å bruke hjertestarter og sørge for egen sikkerhet.

Tjenesten kan nås ved å ringe 120 - Tjøme radio. I 2012 hadde Sjøredningskorpset ca. 200 oppdrag og berget 20 båter. De utfører oppdrag på forespørsel fra hovedredningssentralene, kystradiostasjonene, politiet og den lokale redningsskøyta. Redningsselskapet har også ansvaret for driften av Moss gjestehavn. Sjøredningskorpset i Moss ble opprettet i 2006. Det startet med 20 ildsjeler i Moss Motorbåtforening, nå er 90 personer involvert. På ti år har de reddet seks liv, berget 100 fartøyer fra forlis, og slept over 1100 båter til havn. I tillegg driver mossekorpset forebyggende arbeid for barn og unge.Kilder:

  • RSSK
  • Moss AvisEV